Antena Meniu Search
x

Video Guvernul din Singapore nu va mai achita tratamentul COVID al celor nevaccinaţi "din alegere proprie"

Guvernul din Singapore nu va mai acoperi costurile de spitalizare şi tratamentul pacienţilor bolnavi de COVID-19, care au ales să nu se vaccineze deşi starea de sănătate le permitea acest lucru. 

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 13:56

Vezi și

Ministerul Sănătăţii din Singapore a anunţat, luni, că nu va mai contribui la plata costurilor medicale, pentru tratarea COVID-19, a pacienţilor nevaccinaţi "din alegere proprie", relatează Business Insider. Până acum, Guvernul ţării asiatice acoperea facturile rezidenţilor permanenţi infectaţi cu SARS-CoV-2, cu excepţia cazului în care persoanele respective erau testate pozitiv la întoarcerea dintr-o călătorie în străinătate. "Astfel am evitat problemele financiare care întăreau incertitudinea şi îngrijorarea populaţiei, când COVID-19 era o boală emergentă, nefamiliară", a declarat Ong Ye Kung, ministrul Sănătăţii din Singapore. "Pentru majoritatea cetăţenilor vaccinaţi, această abordare va continua până ce situaţia COVID se va stabiliza", a adăugat el. 

Singapore: Peste 85% din populaţia ţării s-a vaccinat anti-COVID

Până acum, cel puţin 85% din populaţia ţării s-a vaccinat împotriva coronavirusului, iar 18% din oameni au primit şi doza booster, arată datele oficiale publicate de Guvern. Ministerul Sănătății a precizat că persoanele nevaccinate reprezintă o "majoritate considerabilă a celor care au nevoie de îngrijiri la terapie intensivă". Astfel, pacienții care sunt "nevaccinați din alegere proprie" vor fi taxați pentru tratamentul COVID începând cu data de 8 decembrie. În schimb, aceştia pot accesa fondurile de finanţare obişnuite pentru a-şi achita facturile medicale, "după caz".

Autorităţile spun că vaccinarea rămâne cel mai bun mod de a reveni la normal și consideră că asistența medicală gratuită este un stimulent puternic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Guvernul din Singapore nu va mai achita tratamentul COVID al celor nevaccinaţi "din alegere proprie"