Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a fost demis de Parlament

Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a fost demis, după ce moţiunea de cenzură depusă de PSRM a trecut în Parament.

de Veronica Micu

la 12.11.2019 , 13:32

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a fost demis de Parlament - jurnaltv.md

Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a fost demis, după ce moţiunea de cenzură depusă de PSRM a trecut în Parament.

Moțiunea de cenzură depusă de PSRM şi susţinută de socialişti şi democraţi a fost votată în Parlament de 63 de deputați din minimul necesar de 51 de voturi.

Guvernul Maia Sandu a fost învestit în funcție în data de 8 iunie 2019.

Articolul continuă după reclamă

Atunci, a fost anunțată crearea coaliției PSRM – ACUM, cu 61 de deputați: 35 – de la PSRM și 26 din partea Blocului Politic ACUM.

Componentele coaliției au semnat atunci un acord de colaborare, reînnoit în data de 16 septembrie 2019. PSRM și ACUM s-au înțeles asupra unui pachet de legi, pe care l-au numit ”pachet de dezoligarhizare” a țării.

Din acest pachet făcea partea și numirea unui nou Procuror General.

Potrivit legislației Republicii Moldova, în cazul exprimării votului de neîncredere de către Parlament, Guvernul al cărui mandat a încetat, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, adoptă doar acte cu caracter individual şi normativ necesare pentru administrarea treburilor publice.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a fost demis de Parlament