Meniu
Search
x

Haos într-un Ikea din Shanghai. Clienții țipă și se împing să iasă din magazinul pe care polițiștii încercau să-l carantineze

Zeci de clienți dintr-un magazin Ikea din Shanghai s-au înghesuit spre ieșire după ce autoritățile au decis închiderea unității comerciale. Polițiștii au descoperit că o persoană a fost contact direct al unui bolnav de Covid, scrie CNN.

De Redactia Observator la 15.08.2022, 15:27

Pe rețelele sociale au apărut numeroase înregistrări video cu momentul în care oamenii țipau și se împingeau, încercând să iasă din clădire, înainte ca ușile să se închidă. 

Într-o conferință de presă, Zhao Dandan, director adjunct al Comisiei de Sănătate din Shanghai, a declarat că „magazinul și zona afectată vor fi închise timp de două zile. Persoanele care se aflau acolo trebuie să stea două zile în carantină și cinci zile sub supraveghere medicală.

Luni, autoritățile sanitare din oraș au raportat șase cazuri de Covid-19 transmise local, dintre care cinci asimptomatice. Shanghai a încheiat în iunie un lockdown de două luni, dar a înregistrat cazuri zilnice de ordinul zecilor în ultimele săptămâni.

Pe acelaşi subiect

Centrul financiar chinez şi-a extins cerinţele săptămânale de testare Covid, precum şi testarea gratuită până la sfârşitul lunii septembrie, în încercarea de a menţine virusul sub control, au anunţat, sâmbătă, autorităţile.

Provincia sudică Hainan este în present cea mai grav afectată regiune a Chinei, cu 494 de cazuri simptomatice şi 846 de cazuri asimptomatice înregistrate sâmbătă. Vicepremierul chinez Sun Chunlan a cerut Hainanului să atingă zero cazuri la nivelul comunităţii cât mai curând posibil, potrivit presei chineze.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Haos într-un Ikea din Shanghai. Clienții țipă și se împing să iasă din magazinul pe care polițiștii încercau să-l carantineze