Antena Meniu Search
x

Hezbollah a lansat zeci de rachete asupra Israelului, după atacul în care au fost ucise două femei libaneze

Hezbollahul pro-iranian a anunţat miercuri dimineaţa că a lansat "zeci de rachete" asupra nordului Israelului, la o zi după schimburi de focuri violente în care doi civili libanezi au fost ucişi, informează AFP.

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 12:29

înmormântare Hezbollah
Hezbollah a lansat zeci de rachete asupra Israelului, după atacul în care au fost ucise două femei libaneze - Profimedia Images

Puternica formaţiune libaneză şi-a intensificat în ultimele zile atacurile împotriva Israelului, care la rândul său întreprinde bombardamente tot mai în adâncul teritoriului libanez şi atacuri ţintite în Liban.

Combatanţii Hezbollah au tras "zeci de rachete Katiuşa" asupra unei localităţi israeliene din apropierea frontierei, "ca răspuns la atacurile inamicului israelian (...) şi mai ales la masacrul de la Hanine", a anunţat mişcarea islamistă într-un comunicat.

Cu o zi înainte, o femeie de circa 50 de ani şi o fetiţă de 12 ani din aceeaşi familie au fost ucise într-un bombardament israelian asupra unei case din satul libanez de frontieră Hanine, potrivit echipelor de salvare şi media oficiale.

Hezbollah a anunţat deja marţi seara că a lansat zeci de rachete asupra nordului Israelului ca represalii la moartea unor civili libanezi.

Pe acelaşi subiect

Hezbollah a revendicat și un atac cu drone

De asemenea, Hezbollah a revendicat un atac cu drone împotriva a două poziţii militare israeliene, la nord de oraşul Acre, mult dincolo de zona de frontieră pe care mişcarea libaneză o loveşte de obicei.

De la începutul războiului în Fâşia Gaza pe 7 octombrie, au loc zilnic schimburi de focuri între Israel şi Hezbollah, aliat al mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Aceste violenţe au făcut 380 de morţi de partea libaneză, majoritatea combatanţi ai mişcării libaneze, precum şi 72 de civili, potrivit unui bilanţ al AFP.

În nordul Israelului, 11 soldaţi şi opt civili au fost ucişi, potrivit armatei israeliene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că există vreo şansă ca speranţa de viaţă să crească în România?
Observator » Stiri externe » Hezbollah a lansat zeci de rachete asupra Israelului, după atacul în care au fost ucise două femei libaneze