Antena Meniu Search
x

Alegeri prezidenţiale SUA. Hillary Clinton şi Donald Trump, ultima dezbatere electorală. Candidaţii nu şi-au mai dat mâna la finalul discuţiilor!

Alegeri prezidenţiale SUA. Cea de-a treia şi ultima dezbatere electorală între Hillary Clinton şi Donald Trump s-a desfăşurat, miercuri noapte, la o universitate din Las Vegas. Candidaţii urmau să se concentreze pe 6 teme: datoria publică, imigraţia, economia, Curtea Supremă, "punctele fierbinţi" ale planetei şi calităţile necesare unui preşedinte.

Vezi și

Alegeri prezidenţiale SUA. Cea de-a treia şi ultima dezbatere electorală între Hillary Clinton şi Donald Trump s-a desfăşurat, miercuri noapte, la o universitate din Las Vegas. Candidaţii urmau să se concentreze pe 6 teme: datoria publică, imigraţia, economia, Curtea Supremă, "punctele fierbinţi" ale planetei şi calităţile necesare unui preşedinte.

Alegeri prezidenţiale SUA. Hillary Clinton şi Donald Trump s-au înfruntat în ultima dezbatere din cursa pentru Casa Albă, semănată cu atacuri reciproce şi declaraţii surprinzătoare, precum faptul că republicanul a sugerat că ar putea respinge rezultatul alegerilor, o posibilitate pe care democrata a descris-o drept “îngrozitoare”, relatează Reuters.

Alegeri prezidenţiale SUA. „Vă voi spune când va veni momentul, vă voi ţine în suspans”, a spus Trump, întrebat dacă va accepta rezultatul scrutinului.

Alegeri prezidenţiale SUA. Clinton s-a declarat “îngrozită” de poziţia lui Trump. “Să fie clar, ceea ce spune el înseamnă: Denigrează, vorbeşte de rău democraţia noastră şi eu, una, sunt îngrozită că cineva care este candidatul unuia dintre cele două partide majore ar putea adopta această poziţie”, a adăugat ea.

Alegeri prezidenţiale SUA. Clinton a amintit şi că Trump, fost star al unui show de televiziune, s-a plâns în trecut că i-a fost refuzat pe nedrept un premiu Emmy. “Ar fi trebuit să îl primesc”, a răspuns republicanul.

Alegeri prezidenţiale SUA. Într-o dezbatere dură, care s-a concentrat mai mult pe politică decât cele precedente, Trump a acuzat echipa de campanie a lui Clinton că a orchestrat o serie de acuzaţii de agresiune sexuală care îl vizează. Trump a dat asigurări că acuzaţiile sunt “complet false” şi a descris Campania lui Clinton drept “murdară”. “Nimeni nu respectă femeile mai mult ca mine, nimeni”, a adăugat el.

Alegeri prezidenţiale SUA. Pe de altă parte, omul de afaceri a mărturisit: “Nici măcar nu mi-am cerut scuze din partea soţiei mele, care stă chiar acolo, pentru că nu am făcut nimic”.

Alegeri prezidenţiale SUA. „Donald crede că a face femeile să se simtă mici îl face pe el mai mare. Le atacă demnitatea, încrederea în sine şi nu cred că există vreo femeie în lume care nu ştie cum este acest lucru”, a insistat Clinton, prima femeie care a obţinut învestitura unui partid important pentru alegerile prezidenţiale din SUA.

Alegeri prezidenţiale SUA. Ea a amintit şi restul minorităţilor pe care le-a insultat Trump. “Este un tipar. Un tipar al diviziunii, o viziune foarte întunecată şi, din multe puncte de vedere, periculoasă asupra ţării noastre, prin care incită la violenţă, îi felicită pe oamenii care împing şi trag şi dau pumni la mitingurile sale. Aceasta nu este America”, a insistat fostul secretar de stat.

Alegeri prezidenţiale SUA. Dezbaterea de 90 de minute a fost una dură, în cursul căreia candidaţii au reacţionat uneori furios.

Alegeri prezidenţiale SUA. Clinton a spus că va creşte taxele pentru cei bogaţi, pentru a finanţa programul guvernamental de securitate socială la pensie, dar a sugerat că Trump ar putea încerca să caute o cale pentru a evita să plătească taxe mai mari.

Alegeri prezidenţiale SUA. “O femeie atât de rea”, a replicat omul de afaceri din New York.

Alegeri prezidenţiale SUA. Una dintre teme a fost influenţa liderului rus Vladimir Putin. Clinton l-a numit Trump marioneta liderului de la Kremlin, în timp ce Trump a spus că Putin a păcălit-o de multe ori pe fosta şefă a diplomaţiei.

Alegeri prezidenţiale SUA. Republicanul Donald Trump nu este de acord cu concluziile la care au ajuns oficiali din serviciile de informaţii americane, potrivit cărora Rusia se află în spatele atacurilor informatice care au vizat Partidul Democrat şi al e-mailurilor publicate ulterior.

Alegeri prezidenţiale SUA. În replică, democrata Hillary Clinton a atras atenţia că o parte dintre politicile externe ale lui Trump sunt mai degrabă în interesul Rusiei şi că el le-a cerut personal hackerilor ruşi să îi găsească e-mailurile. Fostul secretar de stat a subliniat că Rusia a accesat conturile de e-mail ale echipei sale de campanie şi a publicat, prin intermediul WikiLeaks, mesaje confidenţiale, tocmai pentru a-l ajuta pe Trump.

Alegeri prezidenţiale SUA. Clinton şi Trump au mers direct la pupitrele lor atunci când au urcat pe scenă la Universitatea Nevada, din Las Vegas, fără a da mâna, aşa cum cere protocolul. Spre deosebire de precedenta întâlnire, nici familiile celor doi nu au dat mâna.

Alegeri prezidenţiale SUA. Dezbaterea i-a oferit lui Trump, care candidează pentru prima dată pentru o funcţie politică, ultima şansă de a convinge alegătorii încă nehotărâţi.

Alegeri prezidenţiale SUA. Clinton, fost secretar de stat, senator şi Primă Doamnă, conduce în sondaje în majoritatea statelor cheie, unde se va decide probabil soarta scrutinului. Dezbaterea i-a oferit ocazia să explice de ce este cea mai potrivită să îi urmeze lui Obama la Casa Albă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Alegeri prezidenţiale SUA. Hillary Clinton şi Donald Trump, ultima dezbatere electorală. Candidaţii nu şi-au mai dat mâna la finalul discuţiilor!