Antena Meniu Search
x

Hotel în flăcări de Revelion, în Dubai

În Dubai, sărbătorirea Anului Nou a fost umbrită de un spectaculos incendiu declanşat într-un hotel cu 63 de etaje, vecin cu cea mai înaltă clădire din lume, tunul Burj Khalifa.

Vezi și

 În Dubai, sărbătorirea Anului Nou a fost umbrită de un spectaculos incendiu declanşat într-un hotel cu 63 de etaje, vecin cu cea mai înaltă clădire din lume, tunul Burj Khalifa. O persoană şi-a pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite în timpul evacuării clădirii. Deşi, la miezul nopţii, pompierii încă mai luptau cu incendiul, autorităţile au hotărât ca uriaşul foc de artificii de revelion să aibă loc conform programului.

Incendiul a izbucnit cu vreo două ore şi jumătate înainte de miezul nopţii între ani. Hotelul Address Downtown era, la acea oră, înţesat cu vizitatori atraşi de vederea perfectă spre turnul Burj Khalifa, elementul central al focului de artificii de revelion. În hotel erau cazaţi şi câţiva turişti români, din cei peste 1500 aflaţi, în acest moment, în Dubai.

Flăcările au învăluit rapid faţada, pe aproximativ 20 de etaje, în timp ce clădirea era evacuată. Din cauza fumului sau a aglomeraţiei, o persoană a suferit un atac cardiac şi nu a mai putut fi salvată. În rest, evacuarea s-a desfăşurat fără panică dar s-au creat, totuşi, câteva busculade în care cel puţin 14 oameni au fost uşor răniţi.

Surse medicale citate de Reuters susţin că numărul răniţilor ar fi mai mare, de peste 60, dar că starea lor nu este gravă. Patru grupuri de echipaje de pompieri au fost mobilizate împotriva incendiului.

Deocamdată, cauza incendiului nu este cunoscută şi nu s-a stabilit cu precizie nici unde a izbucnit focul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Hotel în flăcări de Revelion, în Dubai