Antena Meniu Search
x

Hugo Chavez, plans in strada de sute de mii de oameni

"El Comandante" a murit. Eroul Venezuelei, vulcanicul Hugo Chavez a fost rapus de complicatiile dupa cea de-a patra operatie de cancer. Pe strazile din Caracas, presedintele a fost condus de sute de mii de oameni pana la capela unde va ramane pana vineri, ziua inmormantarii.

Vezi și

La ora 4:25 , dupa-amiaza, azi, 5 martie, Comandantul Presedinte Hugo Chavez Frias a murit!

De ieri noapte, Venezuela nu mai doarme! Oamenii au iesit in strada sa-si planga liderul invins de boala. Iar trupul neinsufletit al lui Chavez a fost purtat pe strazile capitalei Caracas in vazul a sute de mii de fosti supusi.

Unul dintre putinii romani care au stat fata in fata cu Chavez este Mircea Geoana. S-au intalnit cand Geoana era ministru de Externe.

 “Mi-aduc aminte, eram la presedintia Consiliului de Securitate al ONU! Simteai in el un vulcan! Era atat de agitat, simteai in interiorul lui o agitatie permanenta, era ca pe arcuri si cand discutam cu el si erau discutii oficiale. Un amestec de vulcanic si pragmatism si-a creat un stil care sa socheze, un brand al lui! Chavez si-a hipnotizat poporul. Si nu doar pe el!”, spune Mircea Geoana.

Printre milioanele de venezueleni, cateva sute de romani traiesc si ei momentul istoric.

“Nu stim ce se va intampla, toti sunt inca buimaci si nu avem niciun semnal despre cum va fi situatia”, spune Mioara Lungeanu, sotia preotului de la Biserica Ortodoxa din Caracas.

Fostul presedinte avea 14 ani de guvernare! Un erou in ochii poporului, datorita investitiilor masive in reformele sociale, Chavez a avut si multi adversari. Prietenia cu Fidel Castro si alianta cu Mahmoud Ahmadinejad tc 02.17 l-au transformat in dusmanul americanilor pe care nu i-a suportat nici el.

Chavez este singurul presedinte care a avut o emisiune TV. Si nu au scapat de ironiile lui nici Condoleezza Rice sau Hillary Clinton.

Pana ce venezuelenii isi vor alege un nou presedinte, in maximum 30 de zile, interimatul va fi asigurat de vicepresedintele Nicolas Maduro. Funeraliile nationale vor avea loc vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Hugo Chavez, plans in strada de sute de mii de oameni