Antena Meniu Search
x

Hugo Chavez, un presedinte controversat

Hugo Chavez nu s-a ferit niciodata sa spuna ce gandeste. Pe cei mai multi discursurile sale i-au amuzat, dar au fost si oameni deranjati de replicile fostului presedinte.

Vezi și

Printre ei se numara si cel mai puternic om al planetei vreme de opt ani, George Bush, pe care Chavez l-a jignit de cate ori a avut ocazia.

In 2006, chiar in fata Adunarii Generale a ONU, Hugo Chavez l-a numit "diavol" pe presedintele George Bush: „Diavolul a fost aici ieri. Chiar aici! Inca miroase a sulf”.

Nu a fost singura data cand presedintele Venezuelei l-a atacat dur pe fostul lider de la Casa Alba: “George W. Bush. Esti un magar, domnule Bush. Lasule, asasinule! Ai comis un genocid! Esti un alcoolic, un betiv”.

Si cu regele Spaniei a avut ceva de impartit liderul de la Caracas: “El desconsidera Venezuela oriunde se duce". "De ce nu taci?”, i-a raspuns monarhul.

Iubit de cei mai multi venezueleni Hugo Chavez a fost la un pas sa-si piarda fotoliul de presedinte inainte sa ajunga celebru. In 2002, rivalii au pus la cale o lovitura de stat, care a esuat dupa cateva zile.

Si planuia sa fie rege pentru multi ani. A spus-o chiar el, anul trecut, in ziua in care a implinit 57 de ani: “Cu voia lui Dumnezeu si cu ajutorul vostru voi guverna de acum si pana in 2031”.

Dar cancerul n-a mai avut rabdare cu Hugo Chavez.

“Cand acest corp nu va mai fi, Chavez nu va pieri, pentru ca Chavez nu mai sunt eu. Chavez este in strada si a devenit poporul. A devenit o esenta nationala”, spunea presedintele venezuelean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Hugo Chavez, un presedinte controversat