Antena Meniu Search
x

Iarna a făcut din nou victime în SUA

Chicago şi regiunile din jur se confruntă cu cea mai puternică furtună de iarnă din ultimii doi ani.

Vezi și

Chicago şi regiunile din jur se confruntă cu cea mai puternică furtună de iarnă din ultimii doi ani. Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa, iar pe şosele, viscolul şi ninsoarea au provocat zeci de accidente.

Furtuna a cuprins cea mai mare parte a statelor Wisconsin, Illinois şi Michigan. La Chicago şi în împrejurimi, stratul de zăpadă a ajuns, în mai puţin de o zi, la 23 de centimetri. Autorităţile au scos din garaj utilajele grele pentru a elibera, pe cât posibil, străzile de zăpadă. Iar localnicii n-au aşteptat să le cureţe cineva trotuarele ci au pus chiar ei mâna pe lopeţi.

Un bărbat de 60 de ani a murit în urma unui atac cardiac, după ce a ieşit să cureţe zăpada. Iar o femeie şi-a pierdut viaţa într-unul din zecile de accidente produse pe şoselele îngheţate. Într-o altă coliziune în lanţ au fost implicate 38 de vehicule, dintre care 16 camioane cu semiremorcă. Accidentul s-a produs în doar câteva minute, pe o ninsoare abundentă. În timp ce o echipă de salvare încerca să evacueze un camion ajuns în şanţ, maşinile care veneau din urmă n-au putut opri la timp, au derapat şi s-au lovit unele după altele.

Din fericire, acest accident s-a soldat doar cu răniri uşoare. Dar autostrada a rămas închisă câteva ore, până când au fost ridicate toate vehiculele avariate. Traficul aerian a avut şi el de suferit: pe cele două aeroporturi din Chicago, peste o mie de curse au fost anulate iar celelalte au întârziat, în medie, cu o oră şi jumătate. 

La Chicago se aşteaptă să ningă din nou în aceste zile. Iar furtuna se îndreaptă acum spre est şi ar putea afecta şi statul New York. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Iarna a făcut din nou victime în SUA