Antena Meniu Search
x

Video Iarnă de poveste pe teritoriul Europei: Zone mai puţin obişnuite cu astfel de fenomene s-au trezit cu zăpadă

Europa e acoperită de un strat gros de zăpadă, inclusiv în zone mai puţin obişnuite cu astfel de fenomene, ca Grecia sau Turcia. În Olanda şi Germania, canalele şi lacurile îngheţate au scos oameni la patinat. Peste Ocean, furtuna de zăpadă a lovit puternic sudul ţării şi a ajuns chiar şi în Texas.

de Laurenţiu Bancheş

la 16.02.2021, 20:38

Vezi și
  • Europa acoperită de un strat gros de zăpadă

De mai bine de 24 de ore ninge aproape neîntrerupt în Atena. Deşi oraşul e în carantină, grecii au ieşit pe străzi să se bucure de zăpadă. 

Oamenii s-au înghesuit pe drumul către Acropole pentru a imortaliza peisajele extrem de rar întâlnite în zonă, s-au bătut cu bulgări şi au construit oameni de zăpadă. 

Traficul din regiunea Attica a fost însă aproape paralizat, iar autorităţile au decis să amâne chiar şi programările la vaccinări. 

Olanda, îngheţată de schimbările climatice

În Olanda, lacurile şi canalele au îngheţat, prilej de distracţie pentru patinatorii amatori. Doar că gheaţa s-a spart uşor, iar mulţi dintre ei au căzut în apă. 

După mai multe intervenţii ale ambulanţelor, li s-a recomandat oamenilor să nu se mai aventureze pe gheaţă. Asta nu i-a descurajat însă pe pasionaţii de sport. 

"Este fantastic! Mai ales în zilelea astea (n.r. din cauza schimbărilor climatice), este o experienţă de care te poţi bucura doar o dată la câţiva ani. Aşa că atunci când ai ocazia să o faci. Fă-o!"

Petrecere pe canal îngheţat

La Berlin, peste 2000 de oameni au participat la o petrecere cu DJ pe un canal îngheţat. 

Poliţia a intervenit cu elicoptere pentru a dispersa oamenii adunaţi pe gheaţă şubredă, printre care se aflau şi copii. 

Manevrele periculoase ale forţelor de ordine au fost criticate de localnici care au fost convinşi cu greu să renunţe la distracţie.

În Polonia, temperaturile scăzute au ajuns şi pe coasta Mării Baltice. Oameni s-au strâns în număr mare pentru a admira litoralul aşa cum nu l-au mai văzut până acum. 

"Am călătorit toată noaptea să putem vedea acest fenomen care s-a întâmplat aici. Este aşa de frumos. Suntem foarte impresionaţi".

Un fenomen spectaculos s-a produs şi într-un orăşel din Irlanda. Spuma marină adusă la ţărm de valuri a fost purtată de vântul puternic apoi în localitate şi a acoperit casele şi străzile.

Ninsori puternice şi peste Ocean

În Texas, şase oameni au murit după o coliziune în care au fost implicate mai mult de 130 de vehicule. Peste 2 milioane de oameni au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar deasupra unui lac s-a format o tornadă. 

Au fost cele mai abundente ninsori din Texas din ultimul deceniu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Iarnă de poveste pe teritoriul Europei: Zone mai puţin obişnuite cu astfel de fenomene s-au trezit cu zăpadă