Antena Meniu Search
x

Iarna face ravagii în Statele Unite şi Canada, temperaturile scad până la -35 de grade Celsius

Dacă la noi e spectaculoasă, iarna face ravagii peste ocean, în SUA şi Canada. Furtunile de zăpadă şi temperaturile scăzute afectează peste 100 de milioane de americani din Vestul Mijlociu şi din statele din Nord-Est. Sute de zboruri au fost anulate, iar gheaţa şi vizibilitatea redusă au transformat şofatul într-un sport periculos.

de Redactia Observator

la 19.01.2020, 11:59

Vezi și

Dacă la noi e spectaculoasă, iarna face ravagii peste ocean, în SUA şi Canada. Furtunile de zăpadă şi temperaturile scăzute afectează peste 100 de milioane de americani din Vestul Mijlociu şi din statele din Nord-Est. Sute de zboruri au fost anulate, iar gheaţa şi vizibilitatea redusă au transformat şofatul într-un sport periculos. În Estul Canadei autorităţile au declarat stare de urgenţă după ce sute de maşini au fost îngropate sub omăt şi alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe localităţi.

A fost o noapte de coşmar petnru locuitorii din provincia Newfoundland. Ore în şir viscolul a bătut în ferestrele caselor şi a îngropat maşinile în zăpadă. În unele zone stratul de nea a depăşit şi 75 de cm.

În capitala regiunii a fost declarată stare de urgenţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu toţi cei vizaţi au respectat însă avertismentele. Nici vecinii din sud nu au avut parte de vreme mai liniştită.

Furtunile de zăpadă au paralizat traficul rutier şi aerian în statele din Vestul Mijlociu. Aeroportul din Kansas a fost închis temporar după ce un avion de pasageri a alunecat pe gheaţa depusă pe pista de decolare. Din fericire nimeni nu a fost rănit în incident. Sute de zboruri au fost însă anulate în statele Illinois, Wisconsin, Iowa şi Michigan.

Condiţiile meteo au pus mari dificultăţi şi şoferilor. Un poliţist şi un curier au fost la un pas de o tragedie după ce şoferul unei camionete a pierdut controlul vehiculului şi a lovit în plin maşina curierului, care era blocată în zăpadă.

Peste 100 de milioane de americani din zonele afectate sunt sfătuiţi să se protejeze de ger şi să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare. Meteorologii avertizează că rafale de vânt rece ar putea atinge şi 100 de km pe oră, iar temperaturile pot scădea în timpul zilei la minus 25 de grade Celsius şi în timpul nopţii şi la minus 35 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Iarna face ravagii în Statele Unite şi Canada, temperaturile scad până la -35 de grade Celsius