Antena Meniu Search
x

Foto Mesaje terifiante trimise de autorul atacului din Texas. Dovezile unui gest premeditat: ce l-ar fi împins să ucidă 19 copii inocenţi

Atacul de la şcoala din Texas, în care cel puţin 19 copii şi doi adulţi şi-au pierdut viaţa, l-a lăsat cu mâinile pătate de sânge pe Salvador Ramos, un adolescent de 18 ani. Tânărul, la rândul său decedat, îşi omorâse propria bunică înainte să pornească masacrul din Uvalde. Acesta ar fi avut o poveste de viaţă marcată de bullying şi neajunsuri, renunţând în cele din urmă la şcoală din cauza sărăciei, mărturiseşte un fost coleg de clasă. Toate acestea l-ar fi împins către gestul extrem, care a îndoliat numeroase familii.

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 12:11

Un fost coleg de clasă al lui Salvador Ramos, autorul atacului armat de la şcoala elementară din Uvalde soldat cu moartea a cel puţin 19 copii, a declarat că tânărul în vârstă de 18 ani i-a trimis mai multe fotografii cu o armă de foc pe care acesta o deţinea, dar şi cu o geantă plină cu muniţie. Totul, cu doar câteva zile înaintea atacului brutal din Texas. Tănărul susţinea că arată ”foarte diferit” şi că este de ”nerecunoscut”, scrie CNN.

Mesaje tulburătoare trimise de autorul atacului unui fost coleg

Prietenul atacatorului, care nu a vrut să îi fie dezvăluită identitatea, a spus că era oarecum ”apropiat” de Salvador Ramos şi că s-ar fi întâlnit ocazional să se joace pe Xbox împreună. ”Îmi trimitea mesaje din când în când, iar în urmă cu patru zile mi-a trimis o poză cu AR-ul pe care îl folosea (n.r. puşcă de asalt) ... şi cu un rucsac plin de cartuşe de calibru 5,56, probabil că erau în jur de 7 încărcătoare”, a afirmat el. Băiatul l-a întrebat pe atacator de ce are nevoie de armament, iar acesta ar fi răspuns: ”Nu-ţi face griji în legătură cu asta”. Ulterior, Ramos i-a trimis alt mesaj în care afirma că arată ”foarte diferit” şi că ”nu l-ar recunoaşte”.

Salvador Ramos ar fi fost batjocorit de colegii săi din cauza hainelor ponosite pe care le purta, precum şi din cauza situaţiei financiare precare a familiei sale, relatează Daily Mail. În cele din urmă, adolescentul a venit tot mai rar la şcoală. ”Nu mai mergea la şcoală ... Treptat, s-a lăsat”, a mai precizat prietenul autorului atacului din Texas. După absolvire, tânărul a comunicat din ce în ce mai puţin cu Salvador Ramos, însă o dată la câteva luni, băiatul îi trimitea un mesaj sau îl ruga să se joace pe Xbox împreună.

Atac armat la o şcoală primară din Texas: cel puţin 19 copii au murit

Atacul a lăsat în urmă o mare de durere. Primele victime au fost deja identificate, iar părinții au format cozi imense pentru a face teste ADN care vor ajuta la stabilirea numelor celorlalţi copii masacrați. Şi Joe Biden a reacţionat în urma masacrului din Texas. Preşedintele american, vizibil marcat, a lansat marţi un apel la a "înfrunta lobby-ul armelor" astfel încât să fie luate măsuri de reglementare, în timp ce America reintră în coşmarul recurent al atacurilor armate în şcoli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Mesaje terifiante trimise de autorul atacului din Texas. Dovezile unui gest premeditat: ce l-ar fi împins să ucidă 19 copii inocenţi