Antena Meniu Search
x

Video Imagini apocaliptice în Grecia. O "tornadă" de foc pârjolește totul în cale, în satul Vilia

La 55 de kilometri de Atena, un fenomen meteo extrem face ravagii în satul Vilia. Din cauza incendiilor de vegetație puternice, în zonă s-a format un vârtej de foc.

de Redactia Observator

la 19.08.2021, 17:52

Vezi și

Imagini înspăimântătoare în satul Vilia, unde, din cauza condițiilor meteo și a incendiilor de vegetație s-a format un vârtej de foc care pârjolește dealurile și copacii. În regiune, flăcările devastatoare au izbucnit la începutul săptămânii și, în ciuda eforturilor depuse de pompieri, nu par a fi stinse prea curând.

"Focul a cuprins o pădure deasă și nu ne putem apropia. Nu există acces la nivelul solului, iar zona este atât de întinsă încât nu poate fi acoperită de la nivelul aerului", a declarat guvernatorul regional, Vassilis Kokkalis, care descrie situația drept "scăpată de sub control", potrivit Greek Reporter.

Incendiile violente din Grecia au devastat peste 100.000 de hectare de teren în Grecia, de la sfârşitul lui iulie. Sute de case şi de întreprinderi mici au fost devorate de flăcări pe Insula Evia, situată la 200 de kilometri nord-est de Atena, dar şi într-o parte a Peloponezului şi la periferia Atenei, începând de la 27 iulie.

Aceste incendii, cauzate de caniculă, la începutul lui august, au cauzat pagube de mediu considerabile. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a evocat o catastrofă de mediu fără precedent, pe care a legat-o în mod direct de modificările climatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Imagini apocaliptice în Grecia. O "tornadă" de foc pârjolește totul în cale, în satul Vilia