Antena Meniu Search
x

Imagini apocaliptice în nordul Indiei: Cel puţin 15 morţi în urma inundaţiilor şi alenecărilor de teren

Cel puţin 15 persoane au murit în India, în inundaţii sau alunecări de teren cauzate de muson la poalele Himalayei, anunţă sâmbătă autorităţile, relatează AFP. Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în India în timpul sezonului musonului (iunie-septembrie), iar potrivit unor experţi, modificările climatice le cresc frecvenţa, gravitatea şi caracterul brusc.

de Redactia Observator

la 20.08.2022, 18:35

Imagini apocaliptice în nordul Indiei
Imagini apocaliptice în nordul Indiei - Profimedia Images

Salvatori au fost trimişi în districtul Mandi, în statul Himachal Pradesh (nord), unde inundaţii au luat două case şi au ucis opt persoane, anunţă Guvernul într-un comunicat. Alunecările de teren şi inundaţiile s-au soldat cu alte şapte victime în acest stat, precizează Guvernul.

Imaginile posturilor de televiziune au surprins cum o parte a unui pod feroviar a fost luat de un puhoi, în regiunea vecină Kangra. În regiunea Hamipur, revărsări bruşte de apă au blocat 19 persoane pe acoperişurile caselor. Din fericire, aceasta au salvate la timp.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şcolile au fost închise în regiunile cele mai afectate. Statul Himachal Pradesh, care atrage inclusiv turişti, este cunoscut pentru munţii săi înzăpeziţi. În iulie, opt persoane au murit în urma unor revărsări de ape bruşte, care au afectat o tabără a unor pelerini în Caşmirul vecin.

În iunie, ploi puternice s-au abătut asupra regiunilor izolate din nord-estul Indiei. Aproape 40 de persoane au murit într-o alunecare de teren care a acoperit o tabără a unor lucrători feroviari şi rezervişti din armată, în statul Manipur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imagini apocaliptice în nordul Indiei: Cel puţin 15 morţi în urma inundaţiilor şi alenecărilor de teren