Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini din satelit cu dezastrul lăsat de bombardamentele ruseşti în Mariupol. Distrugerile sunt "catastrofale" şi "apocaliptice"

Am intrat în a treia săptămână de război ruso-ucrainean. Armata rusă a bombardat miercuri o maternitate, un spital de copii şi o zonă rezidenţială din Mariupol. Imaginile surprinse din satelit arată clădiri rezidențiale devastate şi parcuri distruse, iar peste 1.000 de oameni au fost uciși de bombardamentele rusești, potrivit viceprimarului. 

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 17:07

Amploarea dezastrului a fost surprinsă de imaginilie din satelit. Potrivit imaginilor, care au fost surprinse miercuri, la ora locală 10:16, mai multe case, clădiri, magazine alimentare, centre comerciale, dar şi un spital şi o maternitate au fost avariate în timpul atacului.

Într-o zonă rezidențială din centrul Mariupolului, o serie de locuințe au suferit avarii și cel puțin două au fost complet distruse. În timp ce în vestul orașului de pe malul Mării Azov, un incendiu pare să fi avariat mai multe supermarketuri. Din imaginile din satelit nu este clar cum a început incendiul, dar clădirile au fost în mod clar distruse de incendiu.

Potrivit celor de la The Guardian, viceprimarul orașului, Sergi Orlov, a declarat reporterilor că a fost vizat şi sediul administrativ al oraşului, dar şi o fabrică uriaşă de metalurgie. 

Totodată, Orlev a spus că 1.160 de persoane au fost deja ucise, dintre care 47 au fost îngropate numai miercuri. Aproximativ 200.000 de oameni vor să iasă din oraș, dar cu coridoarele umanitare bombardate, doar aproximativ 2.000 până la 3.000 pot pleca pe zi.

Pe acelaşi subiect

Prima imagine, realizată de compania privată Maxar, arată pagubele mari produse la magazinele alimentare și la un mall din oraș, ambele clădiri mocnind sub bombardamentele intense.

O altă fotografie dezvăluie pagubele cauzate caselor din mai multe zone rezidențiale, unde mulți locuitori sunt de mai bine de o săptămână fără curent, căldură, apă sau comunicații. Unele dintre clădiri au fost distruse complet .

Potrivit jurnaliştilor, viceprimarul a numit acest asediu „genocid pur”„Au folosit avioane, artilerie, lansatoare de rachete multiple și alte tipuri de arme despre care nici măcar nu știm. Acest lucru nu este pur și simplu strigător la cer. Este o crimă de război și un genocid pur. Distrugerile sunt catastrofale şi apocaliptice.”, a mai spus el.

Mai multe explozii puternice, care s-au auzit de la un kilometru distanţă, au devastat spitalul de copii din Mariupol. Urmările bombardamentului sunt descrise drept "apocaliptice", un crater uriaș s-a format lângă clădirile spitalului cu 600 de paturi. 

În ultimele zile, armata rusă a anunţat că va permite evacuarea civililor, dar operaţiunea a eşuat deoarece s-a deschis focul asupra convoaielor. Guvernul ucrainean îi acuză pe ruşi că reţin ca ostatici sutele de mii de localnici lipsiţi, de mai multe zile, de apă, hrană, căldură şi curent electric. În mai multe mesaje şi interviuri acordate presei occidentale, preşedintele Zelenski a cerut din nou ca NATO să instituie o "zonă de interdicţie aeriană" deasupra Ucrainei. Dar alianţa refuză să ia o asemenea măsură pentru a nu intra în conflict direct cu Rusia. În urma atacurilor armatei ruse şi-au pierdut viaţa peste 1.100 de locuitori din Mariupol. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Imagini din satelit cu dezastrul lăsat de bombardamentele ruseşti în Mariupol. Distrugerile sunt "catastrofale" şi "apocaliptice"