Antena Meniu Search
x

Foto Imaginile dezastrului. Ce a mai rămas din maternitatea din Mariupol, bombardată fără milă de ruşi: ”Aţi depăşit linia umanităţii”

Imagini desprinse din filmele de groază la Mariupol, în a 14-a zi de război Rusia - Ucraina. Miercuri, forţele ruse au distrus un spital de copii şi o maternitate în oraşul asediat, informează Primăria Mariupolului. Poliţia din regiunea Doneţk a anunţat, ulterior, că cel puţin 17 persoane au fost rănite în urma atacului. Printre victime se numără atât mame, cât şi personal medical, informează CNN.

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 22:37

"Forţele de ocupaţie ruse au lansat mai multe bombe asupra spitalului de copii. Distrugerea este colosală", au declarat, miercuri, pe Facebook oficiali ucraineni. Primăria din Mariupol a adăugat, într-o primă fază, că nu se cunoaşte încă numărul exact al victimelor. Ulterior, Poliţia din regiunea Doneţk a anunţat că cel puţin 17 persoane au fost rănite în urma atacului, atât mame, cât şi personal medical.

”Mariupol. Atac direct al forţelor ruse la maternitate”. Mesajul lui Zelenski

”Mariupol. Atac direct al forţelor ruse la maternitate. Oameni, copii se află sub dărâmături. O atrocitate! Cât va mai fi lumea complice în ignorarea terorii? Închideţi în acest moment spaţiul aerian! Opriţi crimele! Puterea e în mâinile voastre, dar se pare că vă pierdeţi umanitatea”, a afirmat preşedintele Volodmir Zelenski pe Twitter.

Ucraina se revoltă după atacul de la maternitate: ”Aţi depăşit linia umanităţii”

Pe acelaşi subiect

”Secţia de maternitate din centrul oraşului, secţia de copii şi secţia de terapie de la spital – toate au fost distruse într-un raid aerian rusesc asupra Mariupol”, a declarat şeful administraţiei militare regionale, Pavlo Kyrylenko, într-un videoclip postat pe pagina de Facebook. El a adăugat că cei răniţi sunt evacuaţi la cel mai apropiat spital. ”Rusia nu numai că a trecut graniţa unor relaţii inacceptabile între state şi popoare. Aţi depăşit linia umanităţii. Nu vă mai spuneţi fiinţe umane”, a scris Kyrylenko pe Facebook.

Reacţia SUA, după bombardamentele din Mariupol

Casa Albă a denunţat miercuri folosirea ''barbară'' a forţei împotriva civililor, după ce un spital de pediatrie a fost lovit de un bombardament rus în Mariupol, Ucraina, relatează AFP, potrivit Agerpres. ''Este îngrozitor să vedem tipul de utilizare barbară a forţei militare împotriva civililor nevinovaţi într-o ţară suverană'', a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Jen Psaki, într-o conferinţă de presă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Imaginile dezastrului. Ce a mai rămas din maternitatea din Mariupol, bombardată fără milă de ruşi: ”Aţi depăşit linia umanităţii”