Antena Meniu Search
x

Video Imagini sfâşietoare la graniţa dintre SUA şi Mexic. Un băieţel plânge, suspină şi-i roagă pe contrabandişti să nu-l abandoneze

Imagini sfâşietoare filmate în Mexic, în apropiere Rio Grande, râul speranţei pentru sute de mii de imigranţi în căutarea visului american. O înregistrare surprinde un băieţel de 5 ani abandonat la câţiva paşi de graniţa cu Texas, care plânge, suspină şi îi roagă pe contrabandişti să nu îl lase singur.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.06.2021, 14:30

Imagini sfâşietoare la graniţa dintre SUA şi Mexic. Un băieţel plânge, suspină şi-i roagă pe contrabandişti să nu-l abandoneze - captura video YouTube / AFP Español

"Nu plecaţi!", strigă disperat copilaşul după contrabandişti, care se aşteptau ca băieţelul să fie recuperat de părinţi.

Potrivit publicaţiei americane New York Post, scena dramatică a avut loc joia trecută. 

Un bărbat și o femeie apar în filmarea obţinută de AFP în timp ce îl ajută pe copil să traverseze râul Rio Grande. Apoi, băieţelul de 5 ani este abandonat lângă un gard din sârmă ghimpată, în apropierea unui pasaj subteran care marchează granița dintre Ciudad Juarez și El Paso, Texas.

Cei doi adulți traversează înapoi Rio Grande, lăsându-l singur pe băiețel. 

Pe acelaşi subiect

Ținând un ursuleț de pluș în mâini, copilașul începe să plângă și să suspine, implorându-i să nu îl abandoneze: "Unde vă duceți? Nu Nu NU. Nu plecați!!!". 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit statisticilor, numărul copiilor care au încercat să treacă granița sudică, în SUA, a crescut cu 163% în ultimul an.

Zeci de români, cu copii mici alături de ei, forțează intrarea în SUA, prin granița cu Mexicul

Printre sutele de migranți din America Centrală care traversează zilnic râul Rio Grande, din Mexic în Texas, pentru a cere azil, se află și zeci de romi din România.

Doar în ultimele trei săptămâni, aproape 200 de români au traversat graniţa în diferite puncte de-a lungul graniţei cu Texasul. Le-au spus reporterilor Reuters că au fugit din România din cauza rasismului şi că vor să ceară azil în SUA.

În acest an, poliţiştii americani de frontieră au reţinut 2.217 de romi de origine română, un număr mult mai mare decât cele 266 de persoane arestate în 2020 şi 289, în 2019, potrivit datelor publicate de Agenţia americană pentru control vamal şi protecţia frontierelor, potrivit Reuters.

Guvernul român a transmis că nu a fost informat de către Statele Unite cu privire la cetățenii reținuți, adăugând că oficialii ambasadei României în SUA au contactat autoritățile americane, în urma materialelor apărute în presa de peste Ocean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Imagini sfâşietoare la graniţa dintre SUA şi Mexic. Un băieţel plânge, suspină şi-i roagă pe contrabandişti să nu-l abandoneze