IMAGINI șocante din taberele create pentru dependenții de Internet: Tinerii sunt BĂTUŢI, umiliți și îmbuibați cu medicamente pentru a le "vindeca" dependența de jocuri video
China a devenit renumită pentru așa-numitele tabere de dezintoxicare pentru adolescentii obsedați de jocuri video, de Internet, iar un britanic a reușit să pătrundă într-o astfel de clinică și să dezvăluie adevărul despre procedurile folosite în astfel de facilități, scrie The Sun.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
China a devenit renumită pentru așa-numitele tabere de dezintoxicare pentru adolescenții obsedați de jocuri video, de Internet, iar un britanic a reușit să pătrundă într-o astfel de clinică și să dezvăluie adevărul despre procedurile folosite în astfel de facilități, scrie The Sun.
Potrivit sursei citate, Jamie Fullerton a reușit să se interneze într-o astfel de clinică, el dezvăluind că tinerii sunt supuși unui tratament violent, fiind bătuți, umiliți și îmbuibați cu medicamente pentru a le "vindeca" dependența de jocuri video.
În 2008, China a fost prima țară care a recunoscut dependența de jocuri video ca fiind o boală mentală și se speculează că 24 de milioane de oameni ar suferi de aceasta.
În ultimii ani, peste 300 de astfel de centre au fost construite.
Peste 80 de pacienți sunt internați la China Young Mental Development Base, di apropiere de Beijing, mulți dintre ei fiind obligați de părinți să se interneze.
În această tabără, considerată mai degrabă o închisoare, pacienții trebuie să urmeze o pregătire militară extrem de strictă, trebuie să respecte cu strictețe regulile impuse, iar cei care nu o fac sunt bătuți sau pedepsiți.
Jamie Fullerton susține că tinerii sunt încuiați câte opt într-o cameră, pe timpul nopții, și sunt legați de mâini și de picioare dacă nu respectă ordinele.
În luna august, un tânăr de 18 ani, Li Ao, a murit după ce a petrecut două zile la o astfel de clinică din provincia Anhui.
Potrivit mamei sale, pe corpul său s-au găsit multiple răni, atât intern, cât și extern.
"Corpul fiului meu era complet acoperit cu cicatrici. Fiul meu era perfect sănătos când l-am trimis la acea clinică, cum de a murit în doar 48 de ore?", a declarat mama acestuia.
În septembrie 2016, o tânără de 16 ani, din provincia Heilongjiang, și-a ucis mama din răzbunare pentru că a trimis-o într-o astfel de tabără, unde a stat patru luni. Când s-a întors acasă, fata și-a legat mama de un scaun și a lăsat-o să moară de foame.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰