Imaginile care contrazic varianta OMS: la Institutul din Wuhan existau lilieci în cuşti încă din 2017 - VIDEO

De Redactia Observator.
Publicat: 16.06.2021, 11:28.
Actualizat: 16.06.2021, 11:34

Un video difuzat de Sky News Australia contrazice varianta oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind originea coronavirusului.

Imaginile care contrazic varianta OMS: la Institutul din Wuhan existau lilieci în cuşti încă din 2017 - VIDEO

Profimedia

OMS a susţint că varianta conform căreia Covid-19 ar fi scăpat din laboratorul din Wuhan nu este altceva decât o "teorie a conspiraţiei". Materialul prezentat de televiziunea australiană arată că lilieci vii erau păstraţi în laboratoarele Institutului din Wuhan, cu mult înainte de apariţia coronavirusului. Din mai 2017, mai exact.

Imaginile au fost surprinse în momentul lansării oficiale a laboratorului de biosiguranţă de nivel 4. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a susţinut în tot acest timp că nu se poate vorbi despre Instititul de la Wuhan ca fiind sursa coronavirusului, deşi chiar într-o anexă a raportului OMS se precizează că există posibilitatea ca animale vii să fie adăpostite acolo.

Peter Daszak, membru al echipei OMS care investighează originile Covid-19, a declarat că "e o conspiraţie să sugerăm că liliecii au fost crescuţi la Institutul de Virusologie din Wuhan". Imediat după ce China a început să se confrunte cu pandemia, în decembrie 2020, Daszak a revenit şi a declarat că "Nu au lilieci morţi sau vii în interior. E o greşeală, sper să fie corectată".

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.