Galerie foto Incendiu devastator de vegetație în Australia, într-o zonă aflată în lockdown. Zeci de case mistuite, șase pompieri au fost răniți
Cel puțin 71 de locuințe au fost distruse de un incendiu de vegetație scăpat de sub control, în al patrulea cel mai mare oraș din Australia, Perth. Autoritățile i-au îndemnat pe localnici să ignore restricțiile impuse din cauza SARS-CoV-2 și să evacueze zonele amenințate de flăcări.
- Incendiul din apropiere de Perth este cel mai mare din ultimii șapte ani
- Un singur caz de coronavirus a băgat în lockdown 2 milioane de australieni
Sute de australieni din Perth au fugit în centrele de evacuare din cauza unui incendiu ce a mistuit aproape 9.000 de hectare de teren, informează BBC.
Până în acest moment au ars 71 de case, iar șase pompieri au suferit răni în lupta cu flăcările.
Autoritățile locale i-au sfătuit pe rezidenți să ignore practic restricțiile impuse din cauza unui singur caz de COVID-19 și să se adăpostească, ținând cont că riscul de infectare este considerat a fi mic.
"Cel mai important lucru este apărarea vieții. Așa că, dacă ești carantinat și se cere evacuarea, pur și simplu ar trebui să te evacuezi", a explicat comisarul de pompieri Darren Klemm.
Incendiu din Wooroloo, care a izbucnit luni, se manifestă pe un perimetru de 100 de kilometri și arde la aproximativ 30 de kilometri est de Perth. Vânturile puternice au făcut aproape imposibilă stingerea flăcărilor, iar tăciuni au fost observați la cinci kilometri de locul în care incendiul se manifestă puternic.
Meteorologii au prognozat vânturi de până la 75 de kilometri pe oră în cursul acestei zile, ceea ce ar putea alimenta flăcările în zonele populate.
Un singur caz de coronavirus a băgat în lockdown două milioane de australieni
Autoritățile din Perth au ordonat cinci zile de lockdown după ce un agent de securitate de la un hotel în care se carantinau persoane sosite din străinătate a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2.
Guvernul statului Australia de Vest a anunțat că 66 de oameni sunt considerați a fiind contacți, însă niciunul dintre aceștia nu s-a infectat.
"În total 13 contacți apropiați au fost testați negativ și 11 contacți de mare risc au fost mutați în carantină la hotel, ca o măsură suplimentară de precauție", a declarat premierul statului, Mark McGowan, citat de Reuters.
Australia a reușit să împiedice răspândirea la scară largă a virusului, limitând infectările la aproximativ 29.000. În ultimul an au murit 909 cetățeni din cauza Covid-19, o cifră mică raportat la populația de circa 26 de milioane de locuitori.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰