Antena Meniu Search
x

Îmbogăţiţi de Oscar

Se spune că la Jocurile Olimpice e important în primul rând să participi. Principiul e valabil, cu siguranţă, la premiile Oscar, această Olimpiadă a cinematografiei mondiale. Pentru că simpla nominalizare aduce încasări la care unii producători nici nu visau

Vezi și

Doar prezenţa la masa bogaţilor din Cetatea Filmului transformă un film necunoscut într-un blockbuster. Iar filmele nominalizate în acest an confirmă regula.

Doar nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film a fost o mană cerească pentru realizatorii celor 9 pelicule din competiţie. Nominalizarea înseamnă notorietate.

Filme precum Gravity erau deja lider de piaţă înainte de anunţarea nominalizărilor la Oscar. Pelicula în care joacă Sandra Bullock şi George Clooney îşi trecuse deja în cont 250 de milioane de dolari. Cele 10 nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun film, sunt déjà bonus!

Pentru alte filme aflate în cursa pentru râvnita statuetă, câştigurile au crescut semnificativ de la momentul nominalizării. Sunt creşteri care variază de la 50 la 100%. Şi încă e loc de mai mult, spun analiştii media.

Nu sunt puţine filmele pe care Oscarul le-a transformat din semi-anonime în blockbuster. De exemplu, "O fată de milioane" a obţinut 90 de milioane de dolari numai din încasări realizate după nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film. Trofeu pe care l-a şi adjudecat! Şi nu e singurul exemplu.

E un film care n-ar fi avut nicio şansă să câştige mai mult de 49,5 milioane de dolari. Dar a ajuns să obţină aproape 150 de milioane de dolari. Aşadar, pentru "Vagabondul milionar", nominalizările la Oscar au fost totul.

Rămâne de văzut pe cine vor îmbogăţi Oscarurile din acest an. Ceremonia are loc duminică noaptea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Îmbogăţiţi de Oscar