Antena Meniu Search
x

Video "Îmi învăț copiii cum să se ferească de bombe". O mamă din Ucraina și micuții ei se feresc de gloanțele rușilor, ascunși într-un subsol din Kiev

"Dacă spun fugi, alergăm la adăpost, dacă zic ascunde-te, alergăm la cel mai apropiat perete și ne acoperim capul”. Olena, o tânără din Ucraina, refuză să plece din Kiev, s-a adaptat la realitatea cruntă a războiului și își învață cei trei copii mici cum să se ferească de atacurile rușilor.  

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.03.2022, 15:33

O mamă din Ucraina și micuții ei se feresc de gloanțele rușilor, ascunși într-un subsol din Kiev
"Îmi învăț copiii cum să se ferească de bombe". O mamă din Ucraina și micuții ei se feresc de gloanțele rușilor, ascunși într-un subsol din Kiev - capturi video Twitter

Olena a declarat pentru BBC Radio 5 Live că și-a învățat copiii diferența dintre sunetul unei bombe și cel al unei rachete care sosește.

"Dacă auzi bum, bum", spune ea, "(bomba n.r.) este departe, dacă auzi șșșșș, aceasta este o rachetă care zboară și e cel mai periculos sunet".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânăra a decis să nu plece din Kiev, pentru "să pleci și să rămâi este la fel de periculos".

Pe acelaşi subiect

"Să fii evacuat cu trei copii... nu este un drum ușor de parcurs", mărturisește Olena.

Rușii vor să încercuiască Kievul, dar au probleme logistice, rămân fără combustibil şi fără alimente

De zile întregi, locuitorii din Kiev se pregătesc pentru un convoi de tancuri rusești, lung de peste 60 de kilometri, să sosească pentru un asalt asupra capitalei ucrainene.

Joi, serviciile de informații americane au sugerat că acest convoi era încă blocat la o anumită distanță de Kiev, susținând afirmațiile făcute atât de guvernul ucrainean, cât și de ministerul britanic Apărării al Regatului Unit.

Secretarul de presă al Pentagonului a comentat modul în care forţele ucrainene se opun invaziei ruse spunând că acestea luptă cu eroism pe străzi şi în afara oraşelor şi o fac într-un mod foarte creativ.

"Luptă cu eroism pe străzi şi în afara oraşelor şi luptă foarte creativ", a declarat Kirby, conform CNN.

Despre convoiul militar care se îndrepta către Kiev, oficialul american a spus că se află la "la aproximativ 25 de kilometri de centrul oraşului, dar încearcă să se apropie""Încă mai credem că intenţia lor este să încercuiască oraşul şi într-un final să-l ocupe", a spus John Kirby.

El a oferit o evaluare diferită față de de cea a preşedintelui rus Vladimir Putin, care a susţinut că invazia "se desfăşoară conform planului".

"Ruşii au fost consternaţi, frustraţi, încetiniţi de o rezistenţă ucraineană fermă şi determinată. De asemenea, credem că s-au împotmolit", a afirmat Kirby, care a precizat că forţele ruseşti au probleme logistice, rămân fără combustibil şi fără alimente pentru unii dintre soldaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » "Îmi învăț copiii cum să se ferească de bombe". O mamă din Ucraina și micuții ei se feresc de gloanțele rușilor, ascunși într-un subsol din Kiev