Antena Meniu Search
x

Dezastrul din Ucraina. Lucian Bode: 18 aeroporturi și 199 de clădiri sunt complet distruse, 10 orașe trebuie evacuate urgent

Ministrul Lucian Bode a transmis, vineri, că situația în Ucraina este extrem de gravă și că, în acest moment, 10 orașe ucrainene cu peste 150.000 de locuitori trebuie evacuate de urgență.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.03.2022, 12:59

Lucian Bode, despre dezastrul din Ucraina: 18 aeroporturi și 199 de clădiri sunt complet distruse, 10 orașe trebuie evacuate urgent - Captura Facebook

Lucian Bode a anunțat că situația a fost prezentată joi, la Bruxelles, în cadrul unei ședințe a Consiliului JAI, de către ministrul ucrainean al Afacerilor Interne.

"Deminitarul ucrainean ne-a prezentat situația gravă în care se află Ucraina, cu pierderile de vieți omenești înregistrate până în acest moment. Vă pot spune că în acest moment sunt 18 aeroporturi sunt complet distruse, 199 de clădiri complet distruse, sunt 10 orașe care trebuie evacuate urgent, cu peste 150.000 de persoane. Aceste orașe s-au confruntat cu atacuri în zona rezidențială și nu mai au acces la utilități de primă necesitate. Ei trebuie evacuați de urgență și au solicitat sprijin în acest sens", a declarat Lucian Bode.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Lucian Bode a spus că i-a transmis omologului ucrainean că instituțiile statului român și românii oferă sprijin cetățenilor ucraineni care aleg să rămână în România, fugind din calea războiului.

Lucian Bode: În România nu există o intensificare a nivelului radiaţiilor

În conferința de presă, ministrul Afacerilor Interne a reiterat că în România nu există vreun pericol sau o intensificare a nivelului radiaţiilor, după ce forţele ruse au tras asupra centralei nucleare din Zaporijie, din sud-estul Ucrainei.

"Nu a fost atacată centrala nucleară. A fost un atac în proximitatea centralei nucleare şi este foarte bine că nu am avut un astfel de atac direct asupra centralei nucleare. Aţi văzut comunicările instituţiilor responsabile, CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare), de exemplu. Uitându-ne la comunicarea experţilor, vedem că în acest moment în România nu există niciun pericol şi nicio intensificare a nivelului radiaţiilor. Din acest punct de vedere, trebuie să le spunem românilor că nu există niciun pericol, însă toate instituţiile statului român trebuie să fie în alertă într-o astfel de situaţie. Noi, pe zona noastră de responsabilitate, atunci când vom lua decizii, le vom prezenta public. Deocamdată, ne uităm la raportările pe care le avem şi nu avem semnalate pericole", a arătat el într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Dezastrul din Ucraina. Lucian Bode: 18 aeroporturi și 199 de clădiri sunt complet distruse, 10 orașe trebuie evacuate urgent