Antena Meniu Search
x

Rusia se pregătea să invadeze Japonia, în august 2021. Dezvăluirile unui fost agent FSB

Rusia se pregătea să invadeze Japonia în 2021, cu doar câteva luni înainte de a porni războiul din Ucraina. Scenariul pregătit pentru japonezi era acelaşi ca cel pentru ucraineni: trupele ruse urmau "să cureţe" ţara de "nazişti" şi "faşcişti". În plus, japonezii avea laboratoare în care dezvoltau arme biologice.

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 17:25

În august 2021, Rusia se pregătea să invadeze Japonia. Dezvăluirile unui fost agent FSB
- Profimedia

Dezvăluirile au fost făcute de Vladimir Osechkin, un activist rus pentru drepturile omului care trăieşte în Franţa, şi publicate de Newsweek. Osechkin spune că a primit informaţiile prin mail de la un fost agent FSB cunoscut doar ca "Vântul Schimbării". Activistul rus a pus la dispoziţia Newsweek toate informaţiile primite. E-mailul trimis de fostul agent FSB este datat 17 martie.

"Scenariul" pregătit japonezilor, acelaşi cu cel aplicat ucrainenilor

Conform acestor informaţii, Rusia se pregătea în august 2021 "destul de serios pentru un conflict militar localizat cu Japonia". Fostul agent al Serviciului de Informaţii Rus susţine că peste doar câteva luni Rusia a schimbat complet macazul şi s-a reorientat către Ucraina, dar nu ştie ce a determinat această modificare. Spune în schimb că trecerea către Ucraina a stârnit furia şi nemulţumirea agenţilor din serviciile secrete ruseşti.

Fostul agent FSB a descris în detaliu modul în care a fost pregătit războiul cu Japonia. Elicoptere ruseşti destinate războiului electronic au survolat în apropierea spaţiului aerian nipon, iar propaganda rusă a început să bată monedă pe faptul că japonezii sunt "nazişti" şi "faşcişti". Motivaţia Rusiei de a porni un asemenea război era reprezentat insulele Kurile, în fapt un arhipelag de insule din nordul Japoniei din care fac parte insulele Kunashiri, Etorofu, Shikotan și Habomai.

Pe acelaşi subiect

Insulele Kurile, "motivul" din spatele pregătirii unei invazii

Aceste insule reprezintă un punct strategic important din punct de vedere geostrategic. Aceste insule au fost confiscate de fosta URSS după încheierea celui De-al Doilea Război Mondial. Faptul că fosta URSS şi Japonia nu au semnat oficial un acord de pace la finalul celei de-a doua conflagraţii mondiale reprezenta un avantaj politic pentru Kremlin. Fostul agent FSB a mai precizat că fostul premier japonez Shinzo Abe, asasinat între timp, a insistat mult ca Moscova şi Tokyo să ajungă la un acord în privinţa acestor insule şi să încheie astfel un conflict mocnit de decenii, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

O altă parte a "poveştii" pe care mergea propaganda rusă în august 2021 era aceea că japonezii au torturat prizonieri ruşi în timpul celui De-al Doilea Război Mondial folosind pe ei medicamente şi tratamente experimentale. De aici şi teza conform căreia japonezii dezvoltă arme biologice în laboratoare secrete. "În ansamblu, războiul era inevitabil pentru Rusia din cauza dorinței maniacale de război a conducerii... Iar acum, cea mai mare parte a unităților pregătite de luptă din această direcție au fost redistribuite în Ucraina", mai scrie agentul FSB în e-mailul trimis către activistul rus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rusia se pregătea să invadeze Japonia, în august 2021. Dezvăluirile unui fost agent FSB