Antena Meniu Search
x

Video În Bahmut, oraşul asediat de ruşi, ar mai fi 4.000 de civili. Zelenski a ordonat evacuarea de urgenţă a oamenilor, în special a 38 de copii

Cucerirea oraşului Bahmut le-ar deschide forţelor ruse calea spre ocuparea altor centre urbane din estul Ucrainei, afirmă preşedintele Zelenski. Guvernul de la Kiev a ordonat evacuarea obligatorie a tuturor civililor şi mai ales a copiilor rămaşi, încă, în locuinţele lor de pe linia frontului din Donbas. Şi în timp ce luptele fac în fiecare zi noi victime, Ucraina şi Rusia au reuşit să se pună de acord pentru un nou schimb de prizonieri.

de Redactia Observator

la 08.03.2023, 10:54

Vezi și

Forţele ucrainene par să fi reuşit să-şi stabilizeze perimetrul de apărare din Bahmut. De cealaltă parte, deşi recunosc că în oraşul asediat se mai află până la 20.000 de soldaţi ucraineni, ruşii susţin că, în prezent, controlează jumătate din teritoriul localităţii. Ceea ce nu spun este costul uman al acestui îndoielnic succes: 20 - 30.000 de militari ruşi ar fi fost ucişi sau răniţi în luptele pentru Bahmut, tot conform evaluărilor occidentale. Pierderile ucrainenilor ar fi mult mai mici. Printre cei căzuţi în luptă s-a aflat şi unul din cei mai tineri militari distinşi cu titlul de Erou al Ucrainei, ucis la doar 27 de ani.

La Kiev se va afla astăzi Antonio Guterres, secretarul general al ONU

"Era unul din cei mai tineri eroi ai Ucrainei. Unul din cei care, prin istoria lor personală, prin caracter şi curaj au intrat pentru totdeauna în istoria, caracterul şi curajul Ucrainei", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. La Bahmut s-ar mai afla 4.000 de civili şi nu în ultimul rând 38 de copii. Mii de alte familii cu copii continuă să supravieţuiască în celelalte oraşe de pe linia frontului, bombardate fără încetare de artileria rusă. Guvernul ucrainean a dispus acum evacuarea tuturor acestor civili.

La Kiev se va afla astăzi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care va discuta cu Volodimir Zelenski extinderea acordului pentru exportul cerealelor pe Marea Neagră. Dialogul cu Moscova, însă, este lăsat în seama Naţiunilor Unite şi altor parteneri ai Ucrainei. Totuşi, au loc contacte şi între cei doi adversari, pentru schimburi de prizonieri. 130 de militari ucraineni, între care patru femei, au fost astfel eliberaţi în schimbul a 90 de prizonieri ruşi. Şi unii, şi alţii revin acum la casele lor şi îşi doresc, probabil, ca războiul să se încheie cât mai repede.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » În Bahmut, oraşul asediat de ruşi, ar mai fi 4.000 de civili. Zelenski a ordonat evacuarea de urgenţă a oamenilor, în special a 38 de copii