Antena Meniu Search
x

Zelenski, avertisment la CNN: Dacă preiau controlul asupra Bahmut, rușii vor avea "drum deschis" prin estul Ucrainei

Trupele ruseşti vor avea "drum deschis" pentru a cuceri oraşe cheie din estul Ucrainei, dacă vor prelua controlul asupra Bahmut, a avertizat preşedintele Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat CNN, în timp ce şi-a apărat decizia de a menţine forţele ucrainene în oraşul asediat.

de Redactia Observator

la 08.03.2023, 07:12

Zelenski, avertisment într-un interviu pentru CNN: Dacă preiau controlul asupra Bahmut, rușii vor avea "drum deschis" prin estul Ucrainei - captura video Facebook

"Acest lucru este tactic pentru noi", a declarat Zelenski, insistând că şefii militari de la Kiev sunt uniţi în prelungirea apărării oraşului, după ce săptămâni de atacuri ruseşti l-au lăsat pe punctul de a cădea în mâinile trupelor Moscovei. "Înţelegem că după Bahmut ar putea merge mai departe. Ar putea merge la Kramatorsk, ar putea merge la Sloviansk, ar fi un drum deschis pentru ruşi după Bahmut către alte oraşe din Ucraina, în direcţia Doneţk", a declarat liderul de la Kiev într-un interviu pentru CNN. "De aceea, băieţii noştri stau acolo", a adăugat preşedintele ucrainean.

Un asalt de câteva săptămâni al trupelor de mercenari Wagner, care s-a accelerat în ultimele zile, a forţat mii de oameni să părăsească oraşul şi i-a decimat infrastructura. Trupele ucrainene au montat, de asemenea, o apărare tenace a zonei, întârziind progresul Rusiei. Zelenski a declarat că motivaţiile sale de a păstra oraşul sunt "atât de diferite" faţă de obiectivele Rusiei. "Înţelegem ce vrea să obţină Rusia acolo. Rusia are nevoie de cel puţin o victorie - o mică victorie - chiar şi prin ruinarea a tot ceea ce se află în Bahmut, doar ucigând fiecare civil de acolo", a mai declarat Zelenski. 

El a adăugat că, dacă Rusia reuşeşte să "pună micul lor steag" deasupra Bahmut, acest lucru ar ajuta la "mobilizarea societăţii lor pentru a crea această idee că sunt o armată atât de puternică".

Şoigu: Cucerirea oraşului Bahmut este necesară pentru continuarea ofensivei ruse în Ucraina

Pe acelaşi subiect

Cucerirea oraşului Bahmut este necesară pentru continuarea ofensivei ruse, a afirmat marţi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. "Acest oraş este un nod important (de linii) de apărare pentru soldaţii ucraineni în Donbas. Preluarea controlului asupra acestuia va permite efectuarea de noi operaţiuni ofensive în profunzime contra apărării forţelor armate ale Ucrainei", a declarat Şoigu, în cadrul unei reuniuni cu responsabili din ministerul său, difuzată la televiziune.

Ministrul rus al apărării, citat de Reuters, a mai spus că Occidentul îşi sporeşte livrările de arme în Ucraina, dar a promis că acestea nu vor schimba cursul evenimentelor pe câmpul de luptă. "Eliberarea Artemovsk-ului continuă", a declarat Şoigu în intervenţia televizată, folosind vechiul nume, din epoca sovietică, al oraşului Bahmut.

Regiunea Donbas, puternic industrializată, din estul Ucrainei include Doneţk şi Luhansk, care sunt revendicate de Rusia ca teritoriu propriu, alături de alte două regiuni ucrainene. Evgheni Prigojin, liderul grupului rus de mercenari Wagner care conduce bătălia pentru Bahmut, a spus vineri că forţele sale au "înconjurat practic" oraşul. În mesajul nocturn de luni, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că înalţii responsabili militari ucraineni au promis continuarea apărării oraşului Bahmut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Zelenski, avertisment la CNN: Dacă preiau controlul asupra Bahmut, rușii vor avea "drum deschis" prin estul Ucrainei