Antena Meniu Search
x

“În loc de peşte descopăr cadavre". Un pescar tunisian a prins în năvod un bebeluș mort

Pe măsură ce numărul migranţilor care vor să ajungă în Europa creşte, la fel se întâmplă şi cu numărul celor care mor în Marea Mediterană, scrie BBC. În timp ce UE încearcă să gestioneze acest fenomen, pe ţărmurile Tunisiei apar urmele acestor tragedii.  

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 10:38

“În loc de peşte descopăr cadavre". Un pescar tunisian a prins în năvod un bebeluș mort
“În loc de peşte descopăr cadavre". Un pescar tunisian a prins în năvod un bebeluș mort - Profimedia Images

Un pescar tunisian a povestit, pentru BBC, că uneori se întâmplă să scoată din apă nu numai peşte ci şi cadavre care se prind în plasele sale.  “În loc de peşte descopăr cadavre. Prima dată m-am speriat, însă m-am obişnuit”, mărturiseşte Oussama Dabbebi. 

Recent, pe o perioadă de trei zile, pescarul de 30 de ani a găsit trupurile a 15 migranţi. “Am găsit şi cadavrul unui bebeluş. Am început să plâng. Când descopăr adulţi, situaţia e diferită. Ei au apucat să-şi trăiască viaţa. Dar un bebeluş... nu a apucat să vadă nimic”.  

Dabbebi pescuiește de la 10 ani în apropierea orașului tunisian Sfax. Când era copil erau mai mulţi pescari, însă situaţia s-a schimbat. Cei mai mulţi şi-au vândut bărcile traficanţilor de persoane. "De multe ori traficanții mi-au oferit sume uriaşe pentru a-mi vinde barca. Am refuzat întotdeauna pentru că dacă ar folosi barca mea şi cineva s-ar îneca, nu mi-aş ierta-o niciodată". 

În prima jumătate a acestui an, aproximativ 24.000 de oameni au părăsit coasta Tunisiei şi au ajuns în Italia, potrivit ONU. În cimitirul de la marginea portului Sfax sunt rânduri de morminte recent săpate. Peste 200 de cadavre de migranți au fost aduse aici, în ultimele două săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » “În loc de peşte descopăr cadavre". Un pescar tunisian a prins în năvod un bebeluș mort