Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Înghesuială la cabinetele veterinare. Românii le fac paşapoarte animalelor de companie pentru a le putea scoate din țară

Tot mai mulţi propietari de animale de companie apelează la medicii veterinari pentru a le face patrupedelor paşapoarte. La Sibiu, numărul solicitărilor de acest fel a crescut semnificativ în ultimele zile. Oamenii vor să fie pregătiţi în cazul în care şi România ar intra în război, pentru a putea părăsi ţara cu prietenii lor necuvântători. 

de Redactia Observator

la 10.03.2022 , 09:26

Nu doar la serviciile de paşapoarte se formează cozi uriaşe. Posesorii de animale au luat cu asalt cabinetele medicilor veterinari, pentru a le face paşapoarte prietenilor necuvântători.

Sebastian Dombi, medic veterinar: Dacă înainte aveam două cereri pe săptămână, în medie. Acum, avem două pe zi.

Cei mai mulți dintre ei se tem că războiul s-ar putea extinde, iar pentru a-şi putea scoate patrupedele din ţară, au nevoie de un paşaport eliberat de un medic veterinar. 

Vezi și

Sebastian Dombi, medic veterinar: Aceste solicitări au crescut o dată cu începerea evenimentelor din Ucraina. Deci presupun, că acesta este motivul. În vederea eliberării paşaportului, este nevoie ca şi câinele să fie identificat. Asta înseamnă că trebuie să aibă un microcip. 

Pe acelaşi subiect

Medic veterinar: La sfârşit de tot se pune viza cabinetului medicului veterinar. Înainte de plecarea în vama de origine

Oamenii au fost marcaţi de imaginile apărute în ultimele săptămâni, în care sute de refugiaţi încercau să scape de bombardamentele armatei ruse şi fugeau cu animalele lor de companie.

Localnic: Şi aşa e normal. Nu poţi să-ți laşi tovarăşul. Să-ţi abandonezi animalul de companie. 

Localnic: Groaznic. N-aş dori aşa ceva la mine, dar uite că se întâmplă. 

Un astfel de document costă între 60 şi 100 de lei şi se poate eliberează pentru orice animal de companie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Înghesuială la cabinetele veterinare. Românii le fac paşapoarte animalelor de companie pentru a le putea scoate din țară