Antena Meniu Search
x

Încăierări la metroul din Amsterdam. Peste 140 de suporteri, arestaţi pentru acte de vandalism, înainte de meciul Ajax-AEK

Peste 140 de suporteri au fost arestaţi pentru acte de vandalism în Amsterdam, după ce, în drum spre stadion, s-au încăierat la metrou. Incidentul a avut loc înainte de meciul câştigat joi de Ajax Amsterdam în faţa echipei AEK Atena, scor 3-1, în Liga Europa, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 15.12.2023, 15:48

Încăierări la metroul din Amsterdam. Peste 140 de suporteri, arestaţi pentru acte de vandalism, înainte de meciul Ajax-AEK
Încăierări la metroul din Amsterdam. Peste 140 de suporteri, arestaţi pentru acte de vandalism, înainte de meciul Ajax-AEK - Profimedia

Suporterii s-au încăierat după ce trenurile în care se aflau fani ai cluburilor adverse s-au oprit unul lângă altul în drum spre stadion. De asemenea, fanii au avut ciocniri cu poliţia în centrul oraşului.

Staţia de metrou a fost evacuată

Ca urmare a incidentelor, o staţie a fost evacuată pentru a se asigura că trenurile în care se aflau suporterii AEK pot trece în siguranţă, a anunţat televiziunea publică olandeză NOS.

Primarul oraşului Amsterdam, Femke Halsema, a declarat că incidentele au fost "o pată pe o seară de fotbal interesantă, de care fanii lui Ajax s-au bucurat foarte mult".

Incidentele cu suporterii au afectat fotbalul olandez de mai multe ori în acest an, meciuri din campionat fiind abandonate în aprilie şi mai după ce spectatorii au aruncat cu obiecte pirotehnice pe teren.

Ajax a încheiat pe locul al treilea grupa B după victoria de joi şi va evolua în play-off-ul Conference League. AEK, care a terminat pe ultimul loc în grupă, a ieşit din competiţia europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Încăierări la metroul din Amsterdam. Peste 140 de suporteri, arestaţi pentru acte de vandalism, înainte de meciul Ajax-AEK