Antena Meniu Search
x

Video Incendii de vegetaţie devastatoare în Tenerife. 3.000 de oameni evacuaţi din cauza focului. Sute de pompieri luptă cu flăcările

Noi incendii de vegetaţie au pus stăpânire pe Insula Tenerife. Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate din casele lor, din cauza focului. Imaginile difuzate de televiziuni surprind elicoptere cu apă luptând împotriva dezastrului.

de Redactia Observator

la 06.10.2023, 14:15

Vezi și

Aproximativ 2.400 de persoane au fost evacuate, ca măsură de precauţie, din oraşul Santa Ursula, iar alte aproximativ 600 din oraşul La Orotava, a anunţat miercuri într-o postare pe Facebook vicepreşedintele Guvernului regional, Lope Afonso.

”Incendiul este stabilizat acum şi aşteptăm să vedem cum evoluează, pentru a vedea dacă putem lua în considerare, în câteva ore, întoarcerea persoanelor evacuate”, a anunţat o consilieră însărcinată cu situaţii de urgenţă, Blanca Perez.

Se pare că incendiul, care a făcut ravagii într-o zonă deja devastată de flăcări în august, a izbucnit din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic, iar Armata Spaniei a fost chemată să ajute. Din fericire, flăcările au putut fi tinuţe sub control.

Incendii devastatoare în Tenerife în 2023

Pe acelaşi subiect

Imagini difuzate de televiziuni surprind elicoptere bombardiere cu apă luptând împotriva flăcărilor. Insula, situată la Oceanul Atlantic, în largul Marocului, a fost devastată în august de incendii de pădure care au dus la evacuarea a 12.000 de persoane în perioada de vârf a incendiilor, potrivit News.

Tenerife are o suprafaţă totală de 203.400 de hectare, iar 7% din suprafaţa insulei a fost făcută scrum la sfârşitul lui august. Insula a fost afectată, cu toate acestea, de incendii mai importante ca suprafaţă, în 2007. Insulele canare înregistrează în prezent temperaturi de peste 30°C.

În 2022, 300.000 de hectare au fost distruse de peste 500 de incendii în Spania - un record în Europa, potrivit Sistemului European de Informare despre Incendii de Pădure (EFFIS).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Incendii de vegetaţie devastatoare în Tenerife. 3.000 de oameni evacuaţi din cauza focului. Sute de pompieri luptă cu flăcările