Antena Meniu Search
x

Video Cel mai grav incendiu din ultimii 40 de ani, din Tenerife: mii de oameni, evacuaţi din calea flăcărilor

Mii de oameni au fost evacuaţi în Tenerife din calea flăcărilor scăpate de sub control. Este cel mai grav incendiu din ultimii 40 de ani, însă autorităţile locale au încurajat turiştii să vina in continuare în vacanţe. Incendii au izbucnit şi în Grecia, lângă oraşul Alexandropolis. Şoferii români care au drum în zonă trebuie să ştie că s-au impus restricţii de circulaţie.

de Redactia Observator

la 19.08.2023, 20:39

Vezi și

De patru zile, sute de pompieri cu avioane şi elicoptere se luptă să stingă incendiile de pe insula Tenerife. Când bătălia părea câştigată, direcţia vântului s-a schimbat brusc. Autorităţile au ordonat noi evacuări. Până acum, peste 4.500 de oameni au fost forţaţi să îşi abandoneze casele. Flăcările au înghiţit 5.000 de hectare de vegetaţie. Pompierii şi-au îndeplinit însă obiectivul principal - focul nu a ajuns în oraşe şi nicio casă nu a ars. Unii dintre localncii au putut chiar să revină în locuinţe pentru puţin timp.

Între timp, pe continent, cupola de foc s-a aşezat deasupra Franţei şi Italiei

Luni, premierul spaniol va vizita regiunea. Între timp, pe continent, cupola de foc s-a aşezat deasupra Franţei şi Italiei. La Paris şi Lyon, erau 25 de grade la 4 dimineaţa. În Grecia, o sută de pompieri  se luptă să stingă un incendiu de vegetaţie izbucnit lângă oraşul Alexandroupolis, în estul ţării. Regiunea, tranzitată şi de mulţi român care merg în vacamţă în Grecia, este sub sub restricţii de circulaţie. În Canada, în provincia Columbia Britanică sunt incendii cum nu au mai fost vreodată.

"Doar în ultima oră, am trecut de la aproximativ 4.500 de case evacuate la aproximativ 15.000 de case evacuate. Decretăm stare de urgenţă la nivelul provinciei pentru a ne asigura că avem acces rapid la orice mijloace de care avem nevoie pentru a răspunde la această situație", a declarat David Eby, premier British Columbia. În toată ţara, ordinele de abandanore a caselor au curs. 34.000 de oameni au fost evacuaţi. Unii au plecat cu maşinile şi au scăpat ca prin miracol. Alţii au folosit bărcile şi au apucat să arunce o ultimă privire la locuinţele distruse de flăcări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Cel mai grav incendiu din ultimii 40 de ani, din Tenerife: mii de oameni, evacuaţi din calea flăcărilor