Antena Meniu Search
x

Incendii masive în California, peste 100.000 de oameni au fost evacuați. Video

Peste 100.000 de oameni au primit ordine de evacuare în sudul statului american California, după ce a izbucnit un puternic incendiu de vegetație, transmite Associated Press. Autoritățile au tăiat curentul electric pentru alte sute de mii de persoane, în încercarea de a stăvili răspândirea flăcărilor.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.10.2020, 19:46

Vezi și
  • California, sub cod roșu de incendii: Flăcările au mistuit zeci de kilometri pătrați, în sudul orașului Los Angeles
  • Incendiul s-a apropiat amenințător o zonă rezidențială din Irvine, localitate cu aproximativ 280.000 de rezidenți
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observatorul orei 19

Două incendii de vegetaţie, alimentate de rafale violente de vânt şi seceta din regiune, au izbucnit în apropierea oraşului Los Angeles, iar aproximativ 100.000 de persoane au fost evacuate în comitatul Orange, unde au ars câteva sute de hectare.

Doi pompieri, în vârstă de 26 și respectiv 31 de ani, au fost grav răniți în lupta cu flăcările, suferind arsuri de gradul doi și trei pe suprafața corpului. Rănile au fost atât de grave, încât medicii au decis să-i intubeze, informează AP.

Un prim incendiu - denumit "Silverado Fire" - a izbucnit luni, la ora locală 6.47 (15.45, ora României) pe dealuri, la Irvine, la aproximativ 60 de kilometri sud-est de Los Angeles, şi a devastat 800 de hectare în patru ore, au anunţat pompierii.

Potrivit news.ro, rafale ale vântului Santa Ana, echivalentul Mistralului din Franţa, cu o viteză care atinge 100 de kilometri pe oră, alimentează flăcările şi împiedică intervenţia cu mijloace aeriene în lupta împotriva incendiului. Elicopterele au stat ore întregi la sol deoarece vântul a bătut cu prea mare putere.

Autoritățile din California încă nu au putut stabili cauza incendiilor.

Citește și:

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Incendii masive în California, peste 100.000 de oameni au fost evacuați. Video