Antena Meniu Search
x

Incendiu masiv de vegetaţie în estul Canadei. Autorităţile au decretat stare de urgenţă

Orașul Halifax, din estul Canadei, a declarat duminică noaptea stare de urgență locală, după ce un incendiu de vegetație a provocat evacuări și întreruperi de energie electrică.

de Redactia Observator

la 29.05.2023, 10:20

- Profimedia

"Echipele de intervenție în caz de urgență lucrează non-stop pentru a menține oamenii în siguranță și a reduce amenințările reprezentate de incendii", a precizat într-un comunicat de presă autoritatea municipală din capitala provinciei Noua Scoția.

Stare de urgenţă decretată timp de 7 zile, în estul Canadei

Incendiul a provocat o imensă pânză de fum deasupra orașului portuar. Starea de urgență va fi în vigoare timp de șapte zile, dacă nu va fi ridicată sau prelungită, a precizat municipalitatea, potrivit Mediafax. Gigantul canadian de telefonie mobilă Rogers Communications Inc a precizat pe Twitter că unii clienți din comunitățile evacuate din cauza incendiilor ar putea suferi întreruperi ale serviciilor.

Luna aceasta, provincia vestică Alberta a declarat stare de urgență provincială după ce zeci de mii de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele din cauza unor incendii de vegetație fără precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Incendiu masiv de vegetaţie în estul Canadei. Autorităţile au decretat stare de urgenţă