Antena Meniu Search
x

Incendiu uriaș la o uzină din China

Cel puţin şase oameni au fost răniţi într-o explozie urmată de un uriaş incendiu la o uzină chimică din sud-estul Chinei. Accidentul este cel de-al doilea produs la uzină în mai puţin de doi ani

Vezi și

Cel puţin şase oameni au fost răniţi într-o explozie urmată de un uriaş incendiu la o uzină chimică din sud-estul Chinei. Accidentul este cel de-al doilea produs la uzină în mai puţin de doi ani. 

Explozia s-a produs seara şi a declanşat un incendiu care putea fi văzut de la mare depărtare. Două rezervoare de gaz de câte 20.000 de metri cubi au fost cuprinse de flăcări. Potrivit autorităţilor locale, o persoană a fost rănită chiar la locul accidentului iar alte câteva au fost lovite de cioburile geamurilor spulberate de unda de şoc. Aproape 800 de pompieri din toate oraşele vecine au fost mobilizaţi în lupta cu focul. Acestora li s-au alăturat şi militari, experţi în protecţie antichimică.

Uzina produce paraxilenă, substanţă folosită la fabricarea poliesterului şi a altor materiale plastice, care este toxică dacă este inhalată sau vine în contact cu pielea. Din acest motiv, instalaţiile care o produc sunt puternic contestate în China, chiar şi prin manifestaţii de stradă, mai rare în această ţară. De altfel, uzina unde s-a produs explozia urma să fie construită într-un alt oraş, dar amplasamentul a fost schimbat în urma protestelor populaţiei locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Incendiu uriaș la o uzină din China