Antena Meniu Search
x

7 ani de închisoare pentru bărbatul care a ucis bebeluşul de care trebuia să aibă grijă

Magistraţii de la Curtea Coroanei din Bristol, Marea Britanie, l-au condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare pe Paul Rich, 53 de ani, un bărbat din Swindon.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.06.2019, 15:52

Criminalul a ucis un bebeluş cu sânge rece
Criminalul ar putea ieşi din închisoare după mai puţin de patru ani - SWNS via Mirror Online

Magistraţii de la Curtea Coroanei din Bristol, Marea Britanie, l-au condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare pe Paul Rich, 53 de ani, un bărbat din Swindon.

Acesta a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, după ce l-a omorât pe Patrick Bradley, un bebeluş de numai trei luni de care trebuia să aibă grijă.

Bărbatul a ucis bebeluşul în martie 2017

Conform Mirror Online, tragedia s-a petrecut în 2017, iar Kirsty şi Gwyn, părinţii lui Patrick, au cerut închisoare pe viaţă, însă Paul a scăpat cu o pedeapsă blândă, după ce şi-a recunoscut fapta.

Pe acelaşi subiect

Mai mult, bărbatul ar putea fi eliberat după ce execută jumătate din pedeapsă. Şi asta în ciuda faptului că pe parcursul anchetei a negat acuzaţiile.

Povestea din spatele cazului este însă mult mai complicată.

Paul şi Kirsty au fost căsătoriţi şi au locuit împreună căsătoria fiind una de convenienţă pentru ca bărbatul să aibă cui să-i lase averea.

La un moment dat, Kirsty s-a cuplat cu Gwyn, iar cei doi au continuat să locuiască în casa lui Paul, bărbatul tratându-i, practic, ca pe copiii lui.

Bărbatul l-ar fi ucis pe bebeluş din invidie şi gelozie

Din relaţia lui Kirsty cu Gwyn a rezultat Patrick. În martie 2017, la trei luni după ce a născut, Kirsty a acceptat să lase bebeluşul în grija lui Paul pentru a petrece o noapte în oraş alături de iubitul ei.

Decizia a fost una fatală. Frustrat de situaţie şi în special de faptul că Patrick nu este copilul lui, Paul a cedat nervos şi s-a răzbunat pe bebeluş.

L-a zdruncinat de mai multe ori, l-a strâns cu forţă şi l-a azvârlit de câteva ori de pat. După mai mult de o oră de la incident, bărbatul a solicitat intervenţia medicilor susţinând că e posibil să fi scăpat bebeluşul din braţe.

Când a ajuns la spital, Patrick avea pulsul extrem de slăbit. Bebeluşul a murit după câteva zile petrecute în spital.

În momentul în care au aflat sentinţa, părinţii lui Patrick au izbucnit în sala de judecată. Mama bebeluşului chiar s-a întrebat "ce judecător poate fi acela care dă o sentinţă atât de blândă unui ucigaş cu sânge rece? Este dezgustător. Nu a avut nicio remuşcare. A minţit pe parcursul întregii anchete. Nu-mi vine să cred că aţi ajuns la o înţelegere cu el. Lui Patrick nu i s-a făcut niciun fel de dreptate".

Gwyn a precizat şi el că "modul în care Patrick a murit a fost ca şi cum cineva mi-ar fi smuls inima din piept. Fiecare zi a fost un coşmar pentru noi din acel moment. Faptul că aţi ajuns la o înţelegere cu el nu a făcut să toarne sare peste rănile noastre".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 7 ani de închisoare pentru bărbatul care a ucis bebeluşul de care trebuia să aibă grijă