Antena Meniu Search
x

Pacienţi cu autism şi dizabilităţi de invăţare, loviţi şi batjocoriţi de îngrijitori. Scene teribile într-un spital din Anglia (Video)

Imagini teribile filmate în spitalul Whorlton Hall, din comitatul Durham, nordul Angliei. Un reporter sub acoperire al BBC i-a surprins pe angajaţi în timp ce lovesc şi batjocoresc pacienţi cu autism şi dizabilităţi de invăţare.

de Redactia Observator

la 24.05.2019, 09:05

Imagini teribile filmate în spitalul Whorlton Hall, din comitatul Durham, nordul Angliei. Un reporter sub acoperire al BBC i-a surprins pe angajaţi în timp ce lovesc şi batjocoresc pacienţi cu autism şi dizabilităţi de invăţare.

Olivia Davies, un reporter sub acoperire al BBC Panorama, a filmat pacienţi care erau loviţi, batjocoriţi şi maltrataţi de angajaţi ai institutului medical Whorlton Hall, din Marea Britanie.

Unii dintre angajații unității spitalicești au fost surprinși în timp ce loveau și batjocoreau pacienții cu autism şi dizabilităţi de învăţare. 

După filmarea făcută de BBC în perioada decembrie-februarie, autorităţile au deschis o anchetă, iar spitalul cu 17 paturi a fost închis. 16 angajaţi au fost concediaţi, pacienţii fiind transferaţi la alte centre de îngrijire.

Compania care administrează spitalul privat a declarat că a fost şocată şi profund întristată de evenimente şi colaborează cu poliţia.

Spitalul Whorlton Hall, din comitatul Durham, nordul Angliei

Pacienţi bătuţi şi umiliţi în spital

Davies a filmat momentul în care un angajat descrie spitalul ca fiind „o casă de retardaţi”.

Un alt îngrijitor îi spune unei paciente că familia ei este „o otravă nenorocită”, iar o altă înregistrare arată momentul în care doi îngriitori imobilizează o femeie care se teme de bărbaţi, spunându-i că salonul ei va fi plin de bărbaţi. 

Înregistarea video poate fi văzută aici. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Profesorul de psihologie clinică care lucrează pentru programul Panorama, Glynis Murphy, a declarat că oamenii surprinși chinuind pacienții cu dizabilități nu au ce să caute în sistemul de îngrijiri medicale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Pacienţi cu autism şi dizabilităţi de invăţare, loviţi şi batjocoriţi de îngrijitori. Scene teribile într-un spital din Anglia (Video)