Antena Meniu Search
x

Tinerii englezi au ajuns să se înjunghie cu punctaj ca la darts

Sute de persoane şi-au pierdut viaţa în Anglia, în acest an, prin înjunghiere. Majoritatea victimelor au legătură cu războiul dus între bande rivale care au început să folosească un sistem de punctare asemănător celui de la darts.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.05.2019, 16:59

Se acordă 50 de puncte pentru o înjunghiere în cap
Tavis Spencer Aitkens a fost ucis de patru rivali care au încasat, în total, 90 de ani de închisoare - Daily Mail

Sute de persoane şi-au pierdut viaţa în Anglia, în acest an, prin înjunghiere. Majoritatea victimelor au legătură cu războiul dus între bande rivale care au început să folosească un sistem de punctare asemănător celui de la darts.

Numai în Londra 46 de persoane au fost ucise de la începutul anului şi până acum prin înjunghiere, cifrele fiind net superioare faţă de anii precedenţi.

Dacă înjunghie membrul unei bande rivale în cap, un atacator primeşte 50 de puncte

Conform Daily Mail, majoritatea victimelor au până în 35 de ani, însă au existat şi persoane în vârstă ucise prin înjunghiere ca urmare a unor jafuri sau doar pentru amuzament.

Pe acelaşi subiect

Nu doar în Londra situaţia a devenit alarmantă. În Merseyside a crescut cu 35% numărul persoanelor ucise prin înjunghiere, în Yorkshire numărul persoanelor ucise prin înjunghiere a crescut cu aproape 50%, iar în West Midlands acest număr a crescut cu 17%.

Ancheta desfăşurată la nivel naţional a scos la iveală faptul că membrii grupărilor de criminalitate au dezvoltat un sistem de punctare asemănător celui de la jocul de darts.

Astfel, dacă o victimă este înjunghiată în cap, atacatorul primeşte 50 de puncte. Dacă victima este înjunghiată în piept, atacatorul primeşte 30 de puncte. Pentru un cuţit înfipt în stomac se primesc 20 de puncte, pentru un cuţit înfipt în picior se primesc 10 puncte, iar pentru un cuţit înfipt în braţ se primesc 5 puncte.

Patru atacatori au încasat 90 de ani de închisoare, dar aceste pedepse nu-i sperie pe tineri

Sistemul de punctare a fost promovat prima dată de Rhyhiem Barton, un puşti de 17 ani, membru al grupului de rap "Moscow 17". Rhyhiem a fost ucis prin împuşcare la scurt timp după promovarea unui videoclip.

Autorităţile recunosc că sunt depăşite şi că pe tinerii teribilişti nu-i sperie nimic. De exemplu, un alt tânăr care a promovat sistemul respectiv de punctare, Tavis Spencer Aitkens, a fost ucis de patru rivali.

Cei patru atacatori au încasat, împreună, 90 de ani de închisoare, dar poliţiştii susţin că locurile lor în banda respectivă vor fi luate de alţi tineri teribilişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Tinerii englezi au ajuns să se înjunghie cu punctaj ca la darts