Antena Meniu Search
x

Incident grav înainte de sosirea preşedintelui Macron în Bali. Mai mulţi răniţi, după ce o grenadă a fost lansată împotriva unor soldaţi francezi

O grenadă a făcut mai mulţi răniţi, după ce a fost lansată împotriva unor soldaţi francezi în capitala Burkina Faso, înainte de sosirea preşedintelui Macron.

O grenadă a făcut mai mulţi răniţi, după ce a fost lansată împotriva unor soldaţi francezi în capitala Burkina Faso, înainte de sosirea preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Indivizi cu cagule pe cap au lansat luni o grenadă împotriva unui vehicul al armatei franceze într-un cartier din nordul capitalei Burkina Faso - Ouagadougou- rănind trei civili, între care unul grav, cu puţin timp înainte de sosirea preşedintelui francez Emmanuel Macon, a indicat o sursă din domeniul securităţii, citată de AFP. 

   'Doi indivizi cu cagule pe cap, la bordul unei motociclete, au lansat o grenadă împotriva unui vehicul al armatei franceze pe drumul spre Kamboinsé (cazarma forţelor speciale franceze staţionate în această ţară) în împrejurimile CMA (centrul medical) Paul VI din (cartierul Tampouy) în jurul 20:00' (ora locala şi GMT), a indicat această sursă de securitate, sub rezerva anonimatului.

   'Trei localnici au fost răniţi, dintre care unul grav', a mai indicat ea.

   'Obiectivul vizat de atacatori a fost un vehicul al armatei franceze, el nu a fost însă lovit', potrivit acesteia.

   La locul atacului, puteau fi văzute o gaură în bitum provocată de detonarea grenadei, precum şi o maşină particulară deteriorată de explozie, a constatat un reporter France Presse.

   Poliţia a procedat la intervievarea mai multor posibili martori înainte de a redeschide drumul pentru trafic în cursul serii.

   Această tentativă de atac împotriva unui vehicul al armatei franceze a avut loc cu aproximativ doua ore înainte de aterizarea la Ouagadougou a preşedintelui francez, care a început luni un scurt turneu african de trei zile.

   Franţa, fostă putere colonială, întreţine o cooperarea militară neîntreruptă cu autorităţile din Burkina Faso de la obţinerea independenţei teritoriului numit înainte Volta Superioară în 1960. Volta Superioară şi-a schimbat numele în Burkina Faso (însemnând ţara oamenilor integri) în 1984. 

   În noaptea de duminică spre luni, două persoane au fost ucise şi alte două rănite în cursul a două atacuri simultane în apropiere de graniţa maliană.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Incident grav înainte de sosirea preşedintelui Macron în Bali. Mai mulţi răniţi, după ce o grenadă a fost lansată împotriva unor soldaţi francezi