Antena Meniu Search
x

Incidente violente la periferia Parisului. Câteva magazine au fost devastate, iar maşina unui post de radio a fost incendiată

Noi incidente violente s-au produs, ieri, la periferia Parisului. Totul a nceput după un miting de solidaritate cu un localnic grav rănit de poliţişti, acum zece zile, în timpul arestării acestuia.

Vezi și

Noi incidente violente s-au produs, ieri, la periferia Parisului. Totul a nceput după un miting de solidaritate cu un localnic grav rănit de poliţişti, acum zece zile, în timpul arestării acestuia.

Câteva magazine au fost devastate, iar maşina unui post de radio a fost incendiată, dar nu s-au înregistrat răniţi.

Manifestanţii paşnici regretă violenţele care, în opinia lor, vor întări imaginea defavorabilă a locuitorilor din suburbii.

Un grup de tineri mânioşi s-a năpustit asupra poliţiştilor care supravegheau, de pe o pasarelă, manifestaţia de solidaritate cu Théo, bărbatul rănit în timpul arestării sale.

Violenţele au continuat la câteva oficii ale administraţiei şi chiar magazine, devastate după ce li s-au spart vitrinele. 

Au fost incendiate patru vehicule, între care maşina regiei de emisie a unui post de radio, care transmitea în direct evenimentele. 

Ciocnirile au continuat până seara târziu iar numărul agresorilor a ajuns la câteva sute, dar nimeni nu a fost rănit. Incidentele s-au declanşat după un miting împotriva poliţiştilor brutali, la care au luat parte mii de persoane.

Autorităţile subliniază că tinerii violenţi NU au participat la miting, care s-a desfăşurat în mod paşnic.     

Manifestaţia a fost convocată, pe reţelele sociale, de doi studenţi care locuiesc în zona unde, la 2 februarie, Théo a fost interpelat de poliţişti şi a ajuns, până la urmă, în spital.

Poliţiştii spun că nu au avut intenţia să-i facă rău. Ancheta este în curs dar localnicii, mulţi dintre ei urmaşi de imigranţi arabi sau africani, îşi amintesc multe alte cazuri în care poliţiştii au folosit excesiv forţa.

La miting au participat peste 2000 de oameni, mult mai mulţi decât se aşteptau iniţiatorii.

Mulţi participanţi au condamnat violenţele care, în opinia lor, vor întări impresia că periferiile sunt locuite doar de răufăcători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Incidente violente la periferia Parisului. Câteva magazine au fost devastate, iar maşina unui post de radio a fost incendiată