Antena Meniu Search
x

Incredibil! Cele mai limpezi ape din lume. Galerie foto!

Tuturor ne place să înotăm în valurile cristaline ale mării într-o zi toridă de vară. Deci, dacă vă lipseşte vara poate vă mai încălziţi cu gândul la vacanţă şi topul celor mai limpezi ape din lume în care trebuie să înoţi înainte de a muri.

 1. Începem cu insula Linapacan din Filipine. Este un municipiu în provincia Palawan și are unele dintre cele mai limpezi ape din lume. Conform recensământului din 2010, are o populatie de doar 14180 de oameni.

2. Pe locul 2 sunt Insulele Maldive din Oceanul Indian, formate din douăzeci și șase de atoli. Aceşti atoli sunt răspândiţi pe aproximativ 90.000 de kilometri pătrați. Apele sunt extrem de clare și pline de animale sălbatice care atrag turiştii din toate colţurile lumii.

3. Bodrum din Turcia ocupă locul 3. Este un oraș port din sud-vestul Turciei. Oraşul a fost numit Halicarnas de Caria, în cele mai vechi timpuri și este renumit pentru Mausoleul de Mausolus, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.

4. Pe locul 4 este insula Cayo Coco din Cuba. Este cunoscută pentru staţiunile sale all inclusive. Aceasta se află în Ciego de provincia Ávila şi este parte dintr-un lanț de insule, numit Jardines del Rey ("Grădinile regelui").

5. Golful de Macarella și Macarelleta din Spania este un golf idilic cu nisip fin, alb, unde marea este un bazin calm de apă turcoaz.

6. To Sua Ocean Trench este un bazin cu apă limpede situat în satul Lotofaga. To Sua înseamnă "gaură mare" și a fost transformată într-o zonă de înot

7. Sabah este unul dintre cele 13 de state membre din Malaezia. Acesta este situat în partea de nord a insulei Borneo. Dincolo de coastele Sabah se află un număr de insule și recifuri de corali, inclusiv cea mai mare insulă din Malaezia, Pulau Banggi care a devenit o atracție foarte mare pentru scufundări.

8. Bonito este un municipiu situat în statul brazilian Mato Grosso do Sul. Acesta este în mijlocul unei regiuni care este descris ca "Caribe do Centro-Oeste" (Caraibe Central-Vest), datorită culorii albastre incredibile a apelor sale.

9. Primošten este un oraș în Croația, precum și o parte a județului Sibenik-Knin. Acesta este situat în partea de sud, între orașele Šibenik și Trogir, de pe coasta Mării Adriatice.

10. Corfu este o insulă grecească în Marea Ionică. Coasta de Nord-Est a fost în mare parte dezvoltat de câteva companii de turism britanice.

11. Arnensee este un lac în Canton of Berne, Elveția.

12. San Andres are un farmec aparte. Peisajul nu este doar presarata cu palmieri ci și cu o serie de specii de flori salbatice colorate. Și coralii din marea ofera o privelişte greu de uitat.

13. Sardinia este situată pe coasta de vest a Italiei şi este o frumoasă insulă mediteraneană. Cu marea turcoaz, formațiunile de roci de granit și vegetația luxuriantă, insula este o bijuterie în Marea Mediterană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Incredibil! Cele mai limpezi ape din lume. Galerie foto!