Antena Meniu Search
x

INCREDIBIL! Sri Lanka angajează călău

Sri Lanka este în căutarea unui nou călău oficial al naţiunii după ce ultimul a demisionat imediat după ce a văzut locul de muncă.

de Redactia Observator

la 13.03.2014 , 12:45

 Săptămâna trecută, după ce au interviat 176 de aspiranţi ai acestui post, oficialii responsabili cu penitenciarele au numit un nou călău. Numirea a venit la câteva luni după ce alţi doi călăi selecţionaţi anul trecut nu s-au prezentat la locul de muncă.

Celui ales săptămâna trecută i s-a făcut o instruire de o săptămână, dar „când a văzut eşafodul, a demisionat, spunând că nu mai dorea slujba”, a declarat Chandrarathna Pallegama, comisarul general al penitenciarelor.

„Mi-a spus că l-a întristat să vadă eşafodul. Data viitoare, îl vom arăta recruţilor înainte să începem cu ei instrucţia de bază”, a mai spus acesta.

Articolul continuă după reclamă

În Sri Lanka meseria de călău este în principiu una administrativă, pentru că naţiunea situată în Oceanul Indian, de orientare predominant budistă, nu a mai spânzurat pe nimeni din anul 1976 încoace.

Totuşi, din cauza creşterii alarmante a cazurilor de abuzuri asupra copiilor, de violuri, crime şi trafic de droguri, din anul 2009 încoace, unii vocaţi şi politicieni au cerut reintroducerea cu executare a pedepsei cu moartea în stat.

sursă: totb.ro 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Stiri externe » INCREDIBIL! Sri Lanka angajează călău