Antena Meniu Search
x

Indonezienii prinși fără mască, obligați să sape gropi pentru morții Covid-19

Oamenii care refuză să poarte măști de protecție sunt obligați să sape gropi pentru morții de coronavirus, într-o zonă rurală din Indonezia. Autoritățile au luat această decizie în speranța că-i vor face pe oameni să fie empatici cu victimele Covid și vor contribui la stoparea pandemiei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.09.2020, 09:40

Indonezienii prinși fără mască, obligați să sape gropi pentru morții Covid-19
Indonezienii prinși fără mască, obligați să sape gropi pentru morții Covid-19 - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Purtarea măștii în spațiile publice este obligatorie în toată Indonezia.
  • Autoritățile speră că pedeapsa îi va face pe oameni să fie empatici cu victimele Covid și să contribuie la stoparea pandemiei.

Trei adulți și cinci minori din districtrul Cerme, Java de Est, au primit noua pedeapsa după ce au fost prinși fără mască în data de 9 septembrie, au anunțat autoritățile. 

Deși purtarea măștii în spațiile publice este obligatorie în toată Indonezia, există și acolo numeroase voci care se opun măsurii.

Experții spun că lipsa vigilenței publice a făcut mai dificilă misiunea autorităților de a opri răspândirea virusului care, până acum, a infectat aproape 230.000 de oameni în această țară. Peste 160.000 dintre aceștia s-au vindecat, iar aproximativ 9100 și-au pierdut viața, conform datelor oficiale, citate de CNN.

Guvernul indonezian a adoptat o lege, în iulie, prin care oamenii devin obligați să poarte măști în spații publice, însă a lăsat autorităților locale prerogativa stabilirii pedepselor pentru încălcarea ei.

În Cerme, persoanele prinse fără mască pot alege între a plăti amenda de 150.000 rupii, ori a accepta să sape morminte pentru victimele Covid.

Autoritățile din capitala Jakarta au adoptat o idee la fel de inedită la începutul acestei luni. Un bărbat a fost obligat să stea într-un sicriu, în public, după ce a fost prins fără mască în spațiul public.

Deși sancțiunile sunt din cele mai inedite, numărul cazurilor de coronavirus în Indonezia continuă să crească.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Indonezienii prinși fără mască, obligați să sape gropi pentru morții Covid-19