Antena Meniu Search
x

Toaleta unei școli a fost inaugurată cu fast și tăiere de panglică, în Republica Moldova

Toaleta unei școli din Republica Moldova a fost inaugurată cu fast și tăiere de panglică, la „eveniment” participând oaspeți de seamă care au uitat, însă, de normele de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.09.2020, 16:49

Toaleta unei școli, inaugurată cu fast și tăiere de panglică, în Republica Moldova
Toaleta unei școli, inaugurată cu fast și tăiere de panglică, în Republica Moldova - Vasile Secrieru/Facebook/ Nokta.md
  • La eveniment au participat câteva fețe oficiale, alături de primarul satului și directoarea școlii.
  • În fotografiile postate pe Internet se vede că doar primarul satului poartă mască de protecție în incinta școlii.

S-a întâmplat la o școală gimnazială din satul Hiliuţi, raionul Râşcani. 

Presa locală scrie că la inaugurarea WC-ului au participat primarul satului, Alexandru Sandu, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, preşedintele raionului, Vasile Secrieru, şi directoarea instituţiei de învăţământ, Ana Matei.

Din imaginile postate ulterior pe pagina de Facebook a lui Vasile Secrieru se vede că doar primarul satului poartă mască de protecţie împotriva COVID-19 în incinta şcolii.

„Astăzi am efectuat o vizită de lucru în s.Hiliuţi împreună cu Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl. Vladimir Mizdrenco. Consiliul raional Rîşcani împreună cu dl. Vladimir Mizdrenco (amendament la Bugetul de Stat) au contribuit la construcţia grupului sanitar în Gimnaziul Hiliuţi, un lucru necesar şi solicitat de mult timp. Condiţiile necesare pentru copii şi angajaţi trebuie să le asigurăm”, a scris preşedintele raionului pe Facebook, potrivit adevarul.ro.

După ce fotografia s-a viralizat pe Internet, iar comentariile acide ale oamenilor au început să curgă, Vasile Secrieru și-a șters postarea de pe pagina de Facebook.

Incidentul a fost sesizat la Procuratura Generală

„Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a sesizat Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului și Procuratura Generală pe subiectul acțiunilor iresponsabile ale demnitarilor care, contrar prescripțiilor CNSE, au pus în pericol sănătatea elevilor și le-au utilizat imaginea în scopuri electorale, în contextul unui eveniment controversat de dare în exploatare a toaletei școlii din satul Hiliuți, raionul Râșcani”, se arată într-un comunicat, citat de tv8.md.

La rândul său, Avocatul Poporului a condamnat ferm explotarea copiilor în scopuri politice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Toaleta unei școli a fost inaugurată cu fast și tăiere de panglică, în Republica Moldova