Antena Meniu Search
x

Îngrijitoare ucisă de un rinocer, la o grădină Zoo din Salzburg. Un alt bărbat a fost rănit în timp ce încerca să o salveze de furia animalului

Tragedie la o grădină zoologică din Austria. O îngrijitoare a fost ucisă de un rinocer în timp ce încerca să-i aplice insecticid unei femele. 

de Redactia Observator

la 12.09.2023, 16:03

- Profimedia

O îngrijitoare experimentată de la o grădină zoologică din Salzburg, Austria, a fost ucisă marţi de un rinocer în timp ce realiza sarcini de rutină, potrivit directorului grădinii zoologice, informează DPA.

''A fost mereu foarte atentă, foarte grijulie şi avea instincte extrem de bune în ceea ce priveşte animalele'', a declarat directoarea Sabine Grebner cu prilejul unei conferinţe de presă susţinute marţi, potrivit Agerpres.

Îngrijitoarea experimentată, o femeie de 33 de ani din Germania, landul Bavaria, a fost ucisă marţi dimineaţă în timp ce încerca să aplice un insecticid unei femele rinocer de 1,8 tone, a spus Grebner.

Un alt îngrijitor a fost rănit 

În incident a fost de asemenea rănit un îngrijitor în vârstă de 34 de ani, care a sărit în ajutorul colegei sale. Bărbatul a fost transportat la spital cu o fractură la nivelul piciorului. Sarcina făcea parte din rutina zilnică de îngrijire a animalului, a spus Grebner. Este încă neclar de ce rinocerul în vârstă de 30 de ani a reacţionat în acest fel, a adăugat ea.

Toţi cei patru rinoceri de la grădina zoologică sunt obişnuiţi cu rutina de îngrijire şi se lasă periaţi de îngrijitori. Intră în ţarc atunci când sunt chemaţi şi chiar le permit îngrijitorilor să le recolteze sânge fără anestezie, a spus Grebner.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Îngrijitoare ucisă de un rinocer, la o grădină Zoo din Salzburg. Un alt bărbat a fost rănit în timp ce încerca să o salveze de furia animalului