Antena Meniu Search
x

Îngrijorare în Cehia, cazurile noi de Covid cresc de la o săptămână la alta. Guvernul de la Praga a convocat o şedinţă specială

Cehia interzice călătoriile în Rusia, Tunisia şi alte ţări, din cauza răspândirii noilor variante de coronavirus. Anunţul a fost făcut de ministerul ceh al Sănătăţii. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.06.2021, 08:31

Îngrijorare în Cehia, cazurile noi de Covid cresc de la o săptămână la alta. Guvernul de la Praga a convocat o şedinţă specială - Profimedia

Luni, Cehia a înregistrat o creştere a noilor cazuri de Covid-19: de la 118 la 157, un semn al unei posibile inversări a trendului descrescător care a avut loc de când ultimul val al infecţiilor a atins nivelul de vârf în luna martie, transmite Reuters.

Interdicţia de călătorie va intra în vigoare joi în cazul Rusiei şi săptămâna viitoare pentru Tunisia. Ambele ţări au consemnat creşteri ale noilor cazuri, în ultimele zile.

Ministerul a adăugat Rusia, Tunisia, Paraguay şi Namibia unei liste de zeci de ţări, între care India şi Brazilia, unde călătoriile erau deja interzise. Tunisia este o destinaţie populară de vacanţă pentru cehi. Guvernul a convocat joi o şedinţă specială pentru a discuta despre un răspuns la răspândirea variantei Delta, identificată pentru prima dată în India.

Cehia a vaccinat complet peste 3,1 milioane de persoane

Republica Cehă a identificat până acum 120 de cazuri ale variantei Delta, considerate a fi mai transmisibile decât variantele anterioare, a declarat Institutul Naţional de Sănătate Publică al ţării. Ţara cu 10,7 milioane de locuitori a fost una dintre cele mai afectate din Europa, suferind patru valuri de infecţii şi 30.298 de decese. Cehia a vaccinat complet peste 3,1 milioane de persoane şi a folosit puţin peste 8 milioane de doze de vaccin începând de luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Îngrijorare în Cehia, cazurile noi de Covid cresc de la o săptămână la alta. Guvernul de la Praga a convocat o şedinţă specială