Antena Meniu Search
x

Însemnări descoperite în pantoful unui copil care a murit în infernul de la Auschwitz. Amos avea 6 ani când a ajuns în lagăr

Notițele descoperite în pantoful unui copil care a murit în infernul de la Auschwitz au fost descoperite recent de angajații Muzeului de Stat din Auschwitz-Birkenau.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.07.2020, 08:27

Notițele descoperite în pantoful unui copil care a murit în infernul de la Auschwitz
Notițele descoperite în pantoful unui copil care a murit în infernul de la Auschwitz - Memorial and Museum Auschwitz-Birkenau www.auschwitz.org
  • Amos Steinberg, care locuia la Praga, a fost încarcerat inițial în Ghetoul Theresienstadt, în apropierea capitalei cehe, la 10 august 1942.
  • Ulterior, acesta a fost deportat la Auschwitz, pe când avea doar 6 ani.

Potrivit notițelor descoperite în interiorul pantofului ce i-a aparținut băiețelului evreu Amos Steinberg, acesta a ajuns în lagăr împreună cu mama lui, pe când avea doar 6 ani.

Cel mai probabil mama micuțului a fost cea care a pus notițele în pantoful băiețelului, a declarat marți Hanna Kubik, de la departamentul de colecții al muzeului, într-o declarație care anunța rezultatele.

Pantoful cu inscripția scrisă de mână a aparținut unui băiat ceh pe nume Amos Steinberg, care avea 6 ani când a ajuns la Auschwitz în 1944, potrivit foxnews.com.

Amos Steinberg, care locuia la Praga, a fost încarcerat în Ghetoul Theresienstadt, în apropierea capitalei cehe, la 10 august 1942. Ulterior, familia a fost deportată la Auschwitz.

Peste 1,1 milioane de bărbați, femei și copii au fost uciși la Auschwitz-Birkenau, un complex de lagăre de concentrare și centre de exterminare din Polonia.

Din documentele descoperite reiese că mama și fiul ei au fost deportați la Auschwitz în același transport în 4 octombrie 1944”, a declarat Hanna Kubik.

„Este posibil că amândoi să fi fost uciși în camera de gazare, după selecție. Putem presupune că mama a fost cea care s-a asigurat că pantoful copilului ei este semnat”, a mai spus Hanna Kubik.

Tatăl băiețelului a fost deportat într-un alt transport. Știm că la 10 octombrie 1944, el a fost transferat de la Auschwitz în tabăra Dachau, fiind eliberat în cele din urmă în tabăra Kaufering", mai adaugă cercetătorii.

Documente în limba maghiară au fost găsite și într-un alt pantof. "Avem deja încălțăminte cu astfel de descoperiri în colecțiile noastre, dar acestea sunt în principal ziare, care au fost adesea utilizate ca branțuri sau izolație suplimentară", a spus Kubik, în declarație.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Însemnări descoperite în pantoful unui copil care a murit în infernul de la Auschwitz. Amos avea 6 ani când a ajuns în lagăr