Antena Meniu Search
x

Într-o lună de război, mai mult de jumătate dintre ucraineni și-au pierdut locurile de muncă

Dintre ucrainenii care aveau locuri de muncă, înainte de începerea războiului, 53% nu mai lucrează, în timp ce pentru 52% din ei situația economică s-a deteriorat semnificativ ca urmare a invaziei ruse declanșate de Vladimir Putin în 24 februarie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.03.2022, 11:04

Într-o lună de război, mai mult de jumătate dintre ucraineni și-au pierdut locurile de muncă
Într-o lună de război, mai mult de jumătate dintre ucraineni și-au pierdut locurile de muncă - Profimedia

O spune un sondaj realizat în Ucraina, la nivel național, de grupul sociologic "Rating".

Astfel, 22% dintre ucraineni lucrează normal, 21% - de la distanță sau parțial și doar 2% și-au găsit un nou loc de muncă. Locuitorii din est (74%), tinerii sub 35 de ani (60%) și cei care și-au părăsit orașul (66%) au suferit cel mai mult de pe urma legii marțiale.

Cei care au realizat sondajul susțin că rezultatele sunt un indicator nu numai al problemelor economice, ci și socio-psihologice, deoarece munca nu înseamnă doar economie, este un mod obișnuit de viață, comunicare și interacțiune cu ceilalți.

40% dintre repondenți cred că economiile lor vor fi suficiente doar pentru o lună

Pe acelaşi subiect

În urma războiului, situația economică nu s-a schimbat la doar 18% dintre cetățenii ucraineni, în cazul a 52% s-a deteriorat semnificativ, iar pentru 28% s-a deteriorat rapid. 40% dintre repondenți cred că economiile lor vor fi suficiente doar pentru o lună.

Potrivit Suspline Media, pe 19 martie, grupul sociologic "Rating" a intervievat o mie de cetățeni ucraineni adulți din toate regiunile, cu excepția teritoriilor ocupate temporar, Crimeea și Donbas. 

Invazia Rusiei a costat viețile a aproape o mie de civili

"Numărul victimelor civile, din 24 februarie 2022, când Rusia a început războiul împotriva Ucrainei, până la ora 24:00, pe 22 martie 2022, se ridică la 2.571 de civili, inclusiv 977 morți (953)", conform celui mai recent bilanţ anunţat de Naţiunile Unite.

Potrivit ONU, însă, cifrele reale sunt mult mai mari, mai ales în zonele necontrolate de guvern

"Majoritatea deceselor au fost cauzate de utilizarea dispozitivelor explozive, inclusiv bombardamente de artilerie grea și lansatoare de rachete multiple, precum și rachete și lovituri aeriene”, se mai arată în comunicatul Oficiului ONU pentru Drepturile Omului.

196 de bărbați, 144 de femei, 27 de băieți și 12 fete au murit, în timp ce sexul a 42 de copii și 556 de adulți nu a fost încă determinat. Printre cei 1.594 de răniți s-au numărat 24 de fete și 20 de băieți, precum și 64 de copii al căror sex nu a fost încă determinat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Într-o lună de război, mai mult de jumătate dintre ucraineni și-au pierdut locurile de muncă