Antena Meniu Search
x

Jens Stoltenberg: "Rusia nu poate câştiga niciodată un război nuclear''. Alianţa, pregătită pregătită să-şi apere membrii

NATO a avertizat miercuri cu privire la pericolul ca războiul pornit de Rusia contra Ucrainei să se transforme într-o confruntare nucleară între Moscova şi Occident, dar a dat asigurări că Alianţa este pregătită să-şi apere membrii contra oricărei ameninţări, informează Reuters, citat de Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 24.03.2022, 09:49

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg
Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg - Shutterstock

''Rusia ar trebui să oprească această periculoasă retorică nucleară iresponsabilă. Dar haideţi să nu existe niciun dubiu legat de disponibilitatea noastră de a proteja şi apăra aliaţii împotriva oricărei ameninţări, în orice moment'', a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, în ajunul unui summit extraordinar al NATO.

''Rusia trebuie să înţeleagă că nu poate câştiga niciodată un război nuclear'', a insistat el.

Stoltenberg a precizat că ''NATO nu este parte a conflictului'' din Ucraina, ci doar îi furnizează sprijin acestei ţări.

Summit extraordinar al NATO, la Bruxelles

Pe acelaşi subiect

''NATO nu va trimite trupe în Ucraina. Este extrem de important să furnizăm sprijin Ucrainei şi accelerăm acest lucru. Dar în acelaşi timp este extrem de important să împiedicăm ca acest conflict să devină un război complet între NATO şi Rusia'', a subliniat înaltul oficial aliat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că Moscova va utiliza arma nucleară în Ucraina doar în cazul unei "ameninţări existenţiale" împotriva Rusiei.

"Avem o doctrină de securitate internă, este publică, puteţi citi acolo toate motivele pentru utilizarea armelor nucleare. Dacă este vorba despre o ameninţare existenţială pentru ţara noastră, atunci ele pot fi folosite în conformitate cu doctrina noastră", a declarat Peskov pentru postul de televiziune american CNN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » Jens Stoltenberg: "Rusia nu poate câştiga niciodată un război nuclear''. Alianţa, pregătită pregătită să-şi apere membrii