Antena Meniu Search
x

Video Inundaţii de proporţii în Grecia. O furtună cu ploi şi grindină a făcut prăpăd la Salonic; străzile au fost acoperite de apă, şoferii şi-au abandonat maşinile

Vremea extremă continuă să facă prăpăd în lume! În Grecia, străzile au fost acoperite de apă, dându-le bătăi de cap şoferilor. Statele Unite continuă să fie devastate de tornade, iar în zonele montane, avalanşele au făcut două victime. Nici în Brazilia situaţia nu este mai bună. Inundaţiile din ultimele zile au dus la moartea a 107 persoane.

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 09:22

Vezi și

Străzile din Salonic s-au transformat în râuri, după ce o furtună puternică a adus ploi puternice şi grindină. Maşinile au înaintat cu greu pe drumuri, mulţi chiar abandonându-şi vehiculele. Apa a intrat inclusiv în case. Pompierii au fost în alertă toată ziua şi au intervenit pentru a salva o femeie din locuinţa sa, dar şi o mamă blocată cu copilul ei în maşină. 

Statele Unite, distruse de tornade

Peste ocean, Statele Unite sunt în continuare lovite de furtuni. În ultimele 24 de ore, au fost raportate aproape 20 de tornade în şapte state, iar trei persoane şi-au pierdut viaţa. Printre ele se află şi un tânăr de 22 de ani care a murit după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla. 

Sute de case au fost distruse, iar drumurile au fost acoperite de arborii puşi la pământ. 

Pe acelaşi subiect

Oamenii îşi amintesc cu groază clipele din timpul furtunii. Peste 100.000 de case sunt încă fără electricitate în Tennessee şi Carolina de Nord. În Utah, doi bărbaţi aflaţi la ski au murit în urma unei avalanşe, iar o altă persoană a fost salvată miraculos. Echipele de salvare i-au căutat ore întregi însă nu au reuşit să le recupereze încă trupurile din cauza condiţiilor severe. 

Brazilia, sub ape: 107 morţi

Inundaţii puternice au fost şi în sudul Braziliei. Autorităţile au reuşit să salveze ieri calul rămas blocat pe un acoperiş zile întregi. Din păcate, bilanţul victimelor creşte de la o zi la alta: 107 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 136 sunt încă date dispărute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Inundaţii de proporţii în Grecia. O furtună cu ploi şi grindină a făcut prăpăd la Salonic; străzile au fost acoperite de apă, şoferii şi-au abandonat maşinile