Antena Meniu Search
x

Video Potop la Plevna, în Bulgaria. Au căzut peste 50 de litri pe metru pătrat într-o singură seară

Vremea rea a făcut prăpăd în întreaga lume, nu doar la noi! În Rusia a nins în mijloc de primăvară, în timp ce la vecinii noştri bulgari, a fost potop. Pe continentul american, oamenii se confruntă cu o serie de tornade violente. Iar în Brazilia, inundaţiile au lăsat în urmă un bilanţ sumbru. Numărul morților a crescut la 95, iar în continuare 131 de persoane sunt date dispărute.

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 10:41

Vezi și

S-au rupt norii deasupra Bulgariei, la Plevna. Au căzut peste 50 litri pe metru pătrat într-o singură seară. Mai multe maşini au fost aproape înghiţite de ape. 

Iarnă la Moscova, caniculă în Spania

Ieri, locuitorii Moscovei s-au trezit într-un peisaj de iarnă. O ninsoare neobişnuită a învelit capitala Rusiei într-o pătură albă. Meteorologii au emis şi un cod galben de vânt puternic. 

În Spania, temperaturile au fost la cealaltă extremă: mercurul din termometre a urcat chiar şi la 33 de grade Celsius, vreme specifică mai mult lunii iunie.

Pe acelaşi subiect

Brazilia, sub ape

În Brazilia, inundaţiile au lăsat în urmă haos. Bilanțul morților a crescut la 95, iar în continuare 131 de persoane sunt date dispărute. Peste 150 de mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele. Cei care au reuşit să supravieţuiască şuvoaielor sunt în pragul disperării.

Femeie: A venit potopul și a luat totul. Fără casă, fără loc de muncă, nu putem decât să cerem putere. Dar cred că Dumnezeu este cu noi.

Daniel Odrisch, voluntar: Este foarte trist să vezi oamenii devastaţi, care nu știu exact unde să meargă, încotro să o ia, care nu au cum sa ia contact, pentru că nu există curent electric, nu există comunicații, nu există semnal. Este dificil să ia legătura cu familiile lor, nu știu unde să meargă.

Alte imagini surprind acest cal blocat pe acoperișul unei case din Brazilia. Animalul aşteaptă neputincios ca cineva să îi salveze.

Tornadele au devastat SUA

În SUA, cele mai recente tornade au devastat statele Michigan, Ohio, Oklahoma şi Indiana. Oamenii au rămas fără un acoperiş deasupra capului iar tot ce au clădit într-o viaţă s-a ruinat într-o clipită: casele lor sunt acum cu susul în jos. Pe drumuri, oriunde îţi îndrepţi privirea, vezi numai rămăşiţe. Veştile nu sunt bune nici pentru zilele care urmează, avertizează meteorologii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Potop la Plevna, în Bulgaria. Au căzut peste 50 de litri pe metru pătrat într-o singură seară